Sušenje mokrog psa vlasnicima kućnih ljubimaca nerijetko predstavlja problem jer je nekim dlakavcima potrebno i nekoliko sati da se osuše, mokra pseća dlaka nema baš ugodan miris, a kada je vani hladno, postoji rizik i da se pas razboli. Rješenje dolazi u obliku vreće na napuhavanje u kojoj će se pas, bez obzira na veličinu i dužinu dlake, osušiti za svega nekoliko minuta.

Galerija Vreća na napuhavanje u kojoj će se mokar pas brzinski osušiti - 3 Vreća na napuhavanje u kojoj će se mokar pas brzinski osušiti - 4 Vreća na napuhavanje u kojoj će se mokar pas brzinski osušiti - 2 +0 Puff-N-Fluff vreća za sušenje psa izum je djevojčice Marisse Streng

Vreća za sušenje psa Puff-N-Fluff izum je djevojčice Marisse Streng koja je na ideju došla kada je u trećem razredu osnovne škole dobila zadatak osmisliti neki izum. Potaknuta ljubavlju prema svom kućnom ljubimcu, mopsu Mojou, devetogodišnja Marissa odlučila je osmisliti nešto za svog psa. Sjetila se kako joj je uvijek problem osušiti Moja nakon kupanja jer bi i nakon temeljitog brisanja ručnikom psić i dalje bio mokar. Problem je bilo i to što je Mojo često bježao dok ga je ona pokušavala obrisati. Stoga je željela pronaći način da svog psa osuši brzo i bez komplikacija.

U vreći za sušenje Puff-N-Fluff, pas će se osušiti za svega nekoliko minuta bez obzira na veličinu i dužinu dlake

Nakon što je isprobala brojne ideje koje nisu upalile ili su već bile patentirane na tržištu, Marissa se dosjetila vreće na napuhavanje u kojoj će se pas sušiti pomoću toplog zraka, a svoj izum nazvala je Puff-N-Fluff. Vreća se koristi tako da se noge psa stave kroz elastične otvore, a vreća se zatim zatvori sa strane pomoću kukice i špage. Potrebno je još samo stegnuti vrpce na otvorima za rep i glavu i pas je spreman za sušenje – na crijevo vreće umetne se obično sušilo za kosu i uključi. Topli zrak cirkulirat će unutar vreće i pas će za nekoliko minuta biti suh.

Pas Što vam pas zapravo poručuje kada vas poliže po licu?

Štene kanadske pasmine newfoundland 10 grešaka koje nijedan vlasnik psa ne smije raditi

Puff-N-Fluff vreća za sušenje psa može se koristiti u svim situacijama kada je pas mokar: nakon kupanja, ako je pokisnuo, ako se uvaljao u mokru travu ili ako svog ljubimca samo želite ugrijati nakon šetnje po hladnoći. Izum djevojčice Marisse psu će pomoći i da se manje boji fena, što sušenje također čini mnogo jednostavnijim. Puff-N-Fluff dolazi u plavoj boji te u četiri veličine, XS (237 kuna), S (271 kuna), M (305 kuna) i L (440 kuna), a naručiti se može na stranici thedogdryer.com.

Vreća na napuhavanje u kojoj će se mokar pas brzinski osušiti - 1 Puff-N-Fluff vreća za sušenje psa izum je djevojčice Marisse Streng (Foto: Fluff-N-Puff (Profimedia))

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju