Psi imaju svoje načine komunikacije, a jedan veliki dio te komunikacije čini lizanje što psi uče već kao štenci kada ih mama liže čim se okote. Posebno značenje ima i želja psa da poliže lice svog vlasnika ili neke druge osobe.


Općenito, psi ližu ljude kako bi ih pozdravili, poručili im da su gladni ili kako bi čovjeku jednostavno dali do znanja "Hej, tu sam!". Često će vas pas, prije nego vas poliže, njuškati, a to je sve dio njihova senzornog iskustva. Otkrijte i 3 sigurna znaka da vam pas u potpunosti vjeruje.

Stručnjaci za ponašanje pasa kažu da je to znak da vas pas voli i da vam je privržen



Lice je nekim ljudima najmanje drago mjesto na koje žele da ih pas poliže, ali ta pseća potreba zapravo ima vrlo pozitivno značenje. Stručnjaci za ponašanje pasa kažu da je to znak da vas pas voli i da vam je privržen.

Drugo objašnjenje je to da vam pas poručuje da želi jesti, a to je ponašanje koje uče u najranijoj dobi. Naime, dok još ovise o svojoj majci, štenci često ližu njena usta kako bi joj poručili da su gladni. Pročitajte i 10 grešaka koje nijedan vlasnik psa ne smije raditi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju