Stiglo je proljeće - to godišnje doba u kojem se rješavamo teških zimskih kaputa i jakni i na sebe oblačimo laganije, ali jednako upečatljive komade.

Galerija

Jedan komad koji nikad ne izlazi iz mode i koji je prema mnogima savršen za prijelazno razdoblje jest jakna, odnosno sako od tvida.

Zbog pedantnog procesa tkanja odjevni komadi od tvida tradicionalno su bili simbol statusa među veleposjednicima, a danas imaju posebno mjesto u ormaru mnogih žena i dio su ponekad neočekivanih, ali odličnih kombinacija.

Jakne ili sakoi od tvida slažu se s komadima od kože, suknjama, visokim čizmama, niskim cipelama, dolčevitama, običnim majicama...

I dok su tradicionalne jakne od tvida bile duljine do kukova, zakopčane i s ovratnicima, moderne verzije dolaze u više duljina i, jednostavno rečeno, prilagođene su modernim trendovima.

Jakna ili sako od tvida komad je koji ima svoje mjestu u garderobi iz sezone u sezonu, a možete ih nositi na posao, večeru, u šetnju gradom... Između ostalog, komadi od tvida jako su učinkoviti kada trebate "pojačati" neke jednostavne komade.

Dodatna potvrda da su komadi od tvida uvijek dobar izbor jest i činjenica da ih rado nose i Francuskinje, najbolje odjevene žene na svijetu, koje znaju da će komad od tvida odraditi besprijekoran posao kada, primjerice, iz ureda trebate produžiti na zabavu. Tvid je bio i nezaobilazni materijal za izradu ženskih kompleta modne kuće Chanel.

U galeriji pogledajte ponudu sakoa od tvida koji su idealni za prijelazno razdoblje.

Guess, 107,50 eura (797,75 kn)
Guess, 107,50 eura (797,75 kn) (Foto: Guess)

Uz sako od tvida savršeno pašu cipele na petu, a ako u njima trebate provesti puno vremena, idealne su one s petom u kojoj vas neće boljeti noge:

12 novih cipela s debljom potpeticom u kojima hodanje nije problem