Pada vam koncentracija na poslu? Situacija kada nam je teško usredotočiti se na obavljanje radnih zadataka nije nimalo ugodna, ali zato je tu SOS trik koji će vam pomoći da u samo 40 sekundi poboljšate koncentraciju i na svom radnom mjestu budete učinkoviti

Da biste bili koncentriraniji sve što morate napraviti jest otići do najbližeg prozora, pronaći drvo, park ili livadu i gledati u njih neko vrijeme. Naime, istraživanje Sveučilišta u Melbourneu zaključilo je da gledanje u zelenilo može poboljšati koncentraciju. Što je još bolje, za to ne morate uzeti dugu pauzu – i samo 40 sekundi promatranja zelenila će pomoći.

Ako u blizini vašeg posla nema zelenila, pomoći će i gledanje u sobnu biljku, pa čak i samo gledanje kroz prozor

Znanstvenici su ovim istraživanjem još jednom potvrdili važnost uzimanja kratkih pauza na poslu, naročito kad smo pod stresom i kad osjećamo mentalnu prezasićenost.

'Ljudima je u prirodi da traže prirodu kad su pod stresom. To isto vrijedi i kad su prezasićeni poslom jer promatranje prirode može pomoći da uspješno odradimo radni dan', kaže dr. Kate Lee, voditeljica studije.

Ako u blizini vašeg posla nema zelenila, pomoći će i gledanje u sobnu biljku, pa čak i samo gledanje kroz prozor bez obzira kakav pogled kroz njega imate. I sama izloženost prirodnom svijetlu može povećati fokusiranost te općenito kvalitetu života.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju