Ako vas ovoga ljeta put odvede na krajnji jug, do suncem okupanog Dubrovnika, nipošto nemojte zaobići Elafite. Na otoku Lopudu, iznad pješčane plaže Šunj, smjestio se rajski kutak Bindo kojega trebate posjetiti ovo ljeto.

Galerija Bindo bar - 9 Bindo bar - 2 Bindo bar - 3 +6 Rajski kutak Bindo ima vlastiti vrt u kojemu raste povrće

Elafitskih otoka ima desetak, a naseljena su tri – Koločep, Lopud i Šipan. Svaki od njih je lijep na svoj način, a posebni su po tome što ondje vlada neopisivi mir.

Elafiti su savršen izbor ako želite odmoriti dušu, napuniti baterije, a istovremeno biti u središtu ljetnih događanja, poput tradicionalnih Dubrovačkih ljetnih igara. Tišina, miris mediteranskog bilja i borova, srdačno stanovništvo, čisto plavo more i pješčane plaže, recept su za ljetovanje koje će vam dugo ostati u sjećanju.

U središtu Elafita, smjestio se Lopud. Savršeno mjesto za odmor koje se nalazi na sat vremena plovidbe od dubrovačke luke. Na Lopudu nema automobila, gradske vreve, gužve, pretrpanih plaža i nervoznih turista.

Glavna lopudska atrakcija je plaža Šunj – jedna od najljepših pješčanih plaža na Jadranu do koje možete doći pješice kroz borovu šumu ili na golf autiću - glavnom prijevoznom sredstvu na otoku.

Bindo bar - 8 Rajski kutak Bindo (Foto: PR)

Na brdu iznad Šunja, u dubokom hladu topola, pronašli smo skriveno mjesto za uživanje koje ostavlja bez daha – rajski kutak Bindo, u kojemu svako može pronaći svoj posebni kutak za odmor.

Na velikoj šumskoj površini, pronaći ćete prekrasne ljuljačke, mreže koje vise između drveća, dekice za piknik, odličnu hranu i ukusne koktele koji još nisu poprimili dubrovačke cijene.

Rajski kutak Bindo dobio je ima po djedu sadašnjeg vlasnika. Njega su mještani zvali Bindo i bio je poznat po širokogrudnosti i velikom, iskrenom osmjehu. Upravo ćete to osjetiti ako posjetite ovo mjesto – toplinu i srdačnu dobrodošlicu lokalnog stanovništva.

Bindo bar - 7 Rajski kutak Bindo, bar s pogledom na plažu Šunj (Foto: PR)

U rajskom kutku Bindo, zaista ćete se osjećati kao da ste u raju. Ako legnete na viseću mrežu, uzmete koktel u ruke i pogled usmjerite prema plavom moru dok uživate u hladu, definitivno ćete napuniti baterije.

Bindo bar - 10 Rajski kutak za djecu (Foto: PR)

Ondje ćete se spojiti s prirodom. Primjerice, možete gledati kako vaš ručak raste pokraj vas jer u rajskom kutku Bindo imaju povrtnjak iz kojega, po potrebi, izvlače svježe povrće kako bi vam napravili salatu i domaće specijalitete.

Ovo mjesto je idealno za mlade koji žele dobar provod, ali i za roditelje s djecom. Ondje nema automobila pa će roditelji moći opušteno uživati dok klinci istražuju prirodu oko sebe. Posebno za najmlađe su uredili drvenu, šarenu kućicu pa će igra biti još zabavnija. 

Chill beach bar Ljepše i od Maldiva: Beach bar u Neretvanskoj dolini s ljuljačkama u moru

U Bindo baru ćete se dobro odmoriti, napuniti baterije i uhvatiti savršene Instagram fotke. Ako posjetite ovo bajkovito mjesto, sigurni smo da ćete se vratiti puni pozitivnih dojmova. 

Bindo bar - 5 Bindo bar - 5 (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju