Iako mnoge žene smatraju kako su konturiranje i nanošenje bronzera ista make-up tehnika, to baš i nije tako. Donosimo glavnu razliku između konturiranja i nanošenja bronzera

Nanošenje bronzera i konturiranje su make-up tehnike koje se vrlo često koriste. Obje naglašavaju izgled lica te mu daju dimenziju, no važno je razlikovati ih.

Naime, konturiranje služi za oblikovanje i definiranje strukture lica, dok bronzer služi za dodavanje topline licu. Točnije, bronzer se nanosi na one dijelove lica koje bi Sunčeve zrake prirodno obasjale.

Prilikom šminkanja bitno je znati razliku između konturiranja i nanošenja bronzera

Konturiranjem se postiže simetrija lica te se može koristiti i kako bi lice vizualno izgledalo mršavije, a korištenjem bronzera postiže se brončano preplanuli look.

Iako se razlikuju, ove dvije tehnike ne isključuju jedna drugu. Važno je samo pripaziti prilikom njihove aplikacije na lice.

Konturiranje oponaša prirodnu sjenu, što znači da proizvod mora biti mat i hladnijeg podtona. Prilikom konturiranja proizvod nanesite ispod jagodica, odnosno tamo gdje vam nastane šupljina nakon što uvučete obraze, ispod vilice, na sljepoočnice te na gornji dio čela.

Svjetlucavu toplinu na licu postići ćete uz nanošenje bronzera koji ima svjetlucave čestice i koji je za nijansu svjetliji od nijanse s kojom ste konturirali lice. Bronzer lagano nanesite na najviše točke lica –jagodice, preko sredine čela te na duljinu mosta vašeg nosa.

Zamislite da je bronzer toplija verzija highlightera te ga tako onda i nanosite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju