Trend nošenja tangi pomalo jenjava i "obične" pamučne gaćice sve su popularnije. Takvi modeli imaju čitav niz prednosti, a mi smo izdvojili pet razloga zašto će uvijek biti bolji od tangi.

1. Udobnije su
U kategoriji udobnosti, obične gaćice apsolutno nadmašuju tange. Ne "uvlače" se u neugodna mjesta, ne iritiraju, ne stvaraju bolno crvenilo.

2. Idealan su "partner" tijekom menstruacije
Uvijek pružaju maksimalan osjećaj sigurnosti tijekom menstruacije. Nošenje uložaka i tampona neugodno je samo po sebi, a uz sve to ne treba nam još i razmišljanje hoće li nam se negdje pojaviti nezgodna mrlja.

Upravo su zato obične gaćice savršeni saveznik u borbi protiv neželjenih mrlja i najudobniji model gaćica koje žena može nositi tijekom menstruacije.

Uvijek pružaju maksimalan osjećaj sigurnosti tijekom menstruacije. Nošenje uložaka i tampona neugodno je samo po sebi, a uz sve to ne treba nam još i razmišljanje hoće li nam se negdje pojaviti nezgodna mrlja.

3. Lako ih se održava
Tange spadaju u kategoriju osjetljivog rublja pa morate paziti kako ih perete. Sitne su pa se često mogu "izgubiti" u pranju ako ih ne stavite u posebnu mrežicu, ali tada se ne operu temeljito koliko bi trebale. Obične pamučne gaćice možete prati na svim temperaturama. Bijele bez razmišljanja možete staviti i na 90 stupnjeva i iskuhati ih, a možete ih prati i na nižoj temperaturi.

Bijele pamučne gaćice vraćaju se u modu Povratak "omraženog" donjeg rublja iz 80-ih koji je najbolji izbor za ljeto

4. Bolje su za zdravlje
Donje rublje trebalo bi biti barijera između naših intimnih dijelova i odječe koja je uglavnom gruba i može iritirati. Zbog toga obične gaćice imaju još jedan plus u usporedbi s tangama. Naime, tanka traka na tangama pozicionirana je točno između anusa i vulve.

Stalno je u pokretu pa tako pogoduje laganom prijenosu bakterija do vagine i urinarnog trakta. Zato ginekolozi ženama koje su sklone urinarnim ili vaginalnim infekcijama ne preporučuju nošenje tangi i savjetuju im da ipak biraju obične gaćice.

5. Ne "guše" intimne dijelove tijela
Obične gaćice su prozračne i daju zraka vašem najintimnijem dijelu tijela. Tange i ostale seksi gaćice često se izrađuju od materijala koji nisu prozračni ili se dio između nogama izrađuje od pamuka, dok je ostatak izrađen od sintetičkih materijala.

Upravo ti dijelovi onda ne propuštaju zrak pa zbog toga stvara velika količina vlage koja je pogoduje razvoju infekcija. Obične gaćice izrađuju se od čistog pamuka i bez primjesa sintetičkih materijala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju