Kvalitetna veza ili brak nije dar koji pada s neba. Stručnjaci se slažu da se na vezi treba raditi. Pojedinci koji su spremni uložiti vrijeme i trud u svoj odnos s partnerom, višestruko su nagrađeni.

Iskrena komunikacija je najbolji savjet za građenje kvalitetnu vezu. Baš zato, parovi koji koriste ove rečenice smatraju se iznimno sretnima i uspješnima.

Kako ti mogu pomoći?

Zamislite ovaj scenarij: vratili ste se s posla nakon duge šihte, umorni ste, gladni i pod stresom. Imate potrebu „ispuhati“ se i želite svoje probleme podijeliti s partnerom. No onog trena kad se počnete žaliti na groznog šefa, bezobraznog kolegu ili nerazumne klijente, vaša bolja polovica počinje vam dijelite neželjene savjete.

Zašto još uvijek radiš na tom poslu? Trebala bi dati otkaz!, Rekao sam ti da ti to nije bila dobra ideja i slično…

Vjenčanje U brojevima je istina: Koji je savršen datum za (vaše) vjenčanje?

Nemojte pretpostavljati da znate što trebate učiniti u svakom trenutku – pitajte svojeg partnera ili partnericu kako joj možete pomoći. U većini slučajeva odgovor će biti – ništa, dovoljno mi je samo što si me saslušao / saslušala bez osuđivanja.

Rečenica – Kako ti mogu pomoći ima divan učinak na vezu ili brak i svakako će je učvrstiti. No imajte na umu da ona mora biti izrečena s iskrenošću i ljubavlju, a ne s dozom drskosti.

Što želiš time reći?

Ako ste s nekim dugo u vezi ili braku, imate osjećaj kao da joj možete čitati misli. No, to nije istina. U svakodnevnom životu često projiciramo vlastite vrijednosti i nesigurnosti, što može dovesti do velikih nesporazuma.

Žena skida vjenčani prst 10 lekcija koje se mogu naučiti iz gotovo svakog razvoda

U svojoj knjizi "Taking the War Out of Words" autorica Sharon Strand Ellison objašnjava kako formulirati pitanja bez da ona zvuče kao napadanje, a koja razotkrivaju kako se druga osoba uistinu osjeća i što misli.

Ako niste sigurni u značenje određenih riječi, pitajte: Što time želiš reći? Udahnite i postavite pitanje smirenim tonom. Upotreba sumnjičavih ili agresivnih tona, polučit će suprotni učinak od željenog. Najvažnije je otvoriti komunikacijske kanale i sa svojim partnerom podijeliti što vas tišti.

Hvala ti

Nemojte dopustiti da užurbana svakodnevica stane na put vašoj sreći. Nemojte zaboraviti reći hvala ti vašem partneru ili partnerici. Riječ je o tako malenoj, a tako važnoj gesti zbog koje će se druga strana osjećati cijenjeno i voljeno.

20 nespojivih? Ovi slavni parovi sve su nas iznenadili Tom Hiddleston i Taylor Swift Taika Waititi i Rita Ora Harry Styles i Olivia Wilde +10 Chelsea Handler i 50 Cent

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju