Danijela Dvornik dijetom u kojoj se strogo pridržava zdrave prehrane smršavjela je 14 kilograma, no ipak se nije odrekla 'grešnih' užitaka. Danijela obožava cheesecake, odnosno tortu sa sirom sa svim dodacima, a naročito s Nutellom za koji vam donosimo recept

Recept Danijele Dvornik za cheesecake s Nutellom božanstveni je desert kojeg se Danijela nije odrekla iako izuzetno pazi na prehranu i svakodnevno vježba. Zahvaljujući toj rutini Danijela Dvornik dosad je smršavjela 14 kilograma, odnosno izgubila 3 konfekcijska broja.

Danijela zna da se u životu nikada ne smijemo lišiti malih 'grešnih' užitaka, a jedan od njih joj je obožavana torta sa sirom u bilo kojem obliku i s bilo kojim dodacima. A ako je taj dodatak čokolada, užitku nema kraja.

SASTOJCI ZA CHEESECAKE S NUTELLOM:

Unatoč tome što strogo pazi na prehranu, Danijela Dvornik nije se odrekla povremenih 'grešnih' užitaka, a jedan od njih je cheesecake s Nutellom

Za biskvit:
- 250 grama Oreo keksa (ili neko drugo čajno pecivo od čokolade)
- 80 grama maslaca

Za kremu:
- 1 kilogram krem sira ABC (4 kutije) ili nekog drugog kremastog sira
- 180 mililitara slatkog vrhnja + 2 žlice vrhnja
- 180 mililitara Nutelle
- 125 grama šećera
- 1 žlica gustina
- ekstrakt vanilije
- 4 jaja sobne temperature

Za preljev:
- 180 mililitara Nutelle
- 80 mililitara vrhnja


POSTUPAK:

1. Ako koristite kekse koji imaju kremu, maknite kremu, stavite kekse u multipraktik i usitnite ih. Rastopite maslac, ulijte ga u kekse, sve pomiješajte i stavite u kalup za tortu promjera 26 centimetara.

2. Smjesu dobro rasporedite i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 15 minuta. Nakon 15 minuta izvadite smjesu iz pećnice i ostaviti da se hladi.

3. U jednu zdjelu stavite kremasti sir, dodajte vrhnje, šećer, vaniliju, žlicu gustina te miješajte mikserom dok se ne pretvori u gustu smjesu.

4. Nakon toga smjesi dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro umiješajte. Jednu trećinu smjese odvojite u drugu zdjelu. Veću količinu smjese prelijte u kalup te je špatulom ravnomjerno raspodijelite po kalupu.

5. U drugu zdjelu u kojoj je jedna trećina kreme dodajte Nutellu i 2 velike žlice vrhnja te sve pomiješajte u kremu. Kremu prelijte po površini bijele kreme.

6. Stavite u pećnicu na 150 stupnjeva na 45 minuta. Nakon 45 minuta ugasite pećnicu i ostavite tortu u pećnici dok se ne ohladi.

7. Ugrijte vrhnje na pari, dodajte Nutellu, promiješajte i prelijte preko torte. Cheesecake stavite u hladnjak da se ohladi, a najbolje će biti ako ga preko noći da se stisne.


NAPOMENA:

Postoji verzija ove torte da se ne peče. U slučaju da cheesecake s Nutellom ne želite peći potrebno je napraviti slijedeće promjene:

1. Izbacite gustin.

2. Vrhnje posebno istucite mikserom i špatulom ga dodajte u sir te sve dobro ručno izmiješajte.

3. Dodajte drugi dio kreme s Nutellom i stavite u hladnjak. Tek kad se krema stisne i ohladi, dodajte preljev.

4. Umjesto ABC krem sira možete koristiti Mascarpone sir. Preljev može biti malo prevodenast, a ako to ne želite dodajte malo maslaca koji će preljev učiniti kompaktnijim kad se ohladi.


Pogledajte i vježbu s kojom je Danijela Dvornik isklesala tijelo.
 

 

A photo posted by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju