Tjestenina je jedno od najomiljenijih jela diljem svijeta. Većina nas barem jednom tjedno uživa u tjestenini, a raznoliki su načini kako ih pripremamo. No ako želite svaki put napraviti baš najbolju tjesteninu, onda se pridržavajte idućih deset pravila najvećih majstorica za pripremu tjestenine - Talijanki

1. Tjesteninu uvijek kuhajte s dodanim čilijem. Nije previše ljut, jer bi to uništilo jelo, ali dovoljno intenzivan da pojača okus tjestenine.

2. Kada pripremate jelo sa škampima, u vodi u kojoj su se kuhali škampi skuhajte i tjesteninu za bogatiji okus.

Tjestenina je jedno od najomiljenijih jela diljem svijeta, a ako želite svaki put napraviti baš najbolju tjesteninu, onda se pridržavajte idućih deset pravila najvećih majstorica za pripremu tjestenine - Talijanki

3. Ako kuhate s vinom, koristite isto vino koje ćete piti tijekom obroka.

4. Nemojte pretjerivati s umakom jer tijekom jela trebate uživati i u okusu same tjestenine.

5. Isprobavajte različite oblike tjestenine. Postoji oko 350 raznih vrsta tjestenina diljem svijeta. I više nego dovoljno izbora za eksperimentiranje, igranje i zabavu tijekom kuhanja!

6. Ako želite kuhati tjesteninu kao što to rade Talijanke, onda voda treba kipjeti jednu do pet minuta, ne više.

7. Ako radite jelo sa zapečenom tjesteninom
, uvijek pecite tako da je sjajna strana aluminijske folije okrenuta prema dolje.

8. Kada topite maslac na štednjaku
, maknite ga s vatre dok se još topi kako ne bi zagorio.

9. Kada radite tjesteninu s povrćem, narežite sve povrće na male djeliće jednake veličine kako bi se skuhalo ravnomjerno.

10. Vodi u kojoj se kuha tjestenina uvijek dodajte sol, ali ne previše. Preporučena količina je deset grama na tri litre vode. Doznajte i kako skuhati tjesteninu koja se neće slijepiti.

11. Kada jelu dodajete limun, iscijedite ga tako da je meso limuna okrenuto prema dlanu kako koštice ne bi završile u jelu.

12. Izbjegavajte tjestenini dodavati češnjak. Nije nužan kod pripremanja tjestenine i dodajte ga samo ako okus i miris luka koji koristite nisu dovoljno dobri. Isprobajte i 3 dijetalne zamjene za krumpir, tjesteninu i kruh.

13. Vodi u kojoj se kuha tjestenina dodajte grozdove cherry rajčica. Nožem zarežite rajčice i stavite ih u vodu. Tjestenini će dati još finiji okus. Provjerite i zašto ne bacati vodu u kojoj se kuhala tjestenina.

14. Ako pripremate jelo i tjestenina se malo ohladi
, ne trebate ponovno zagrijavati, već je samo polijte s vrućom vodom i nastavite.

15. Maslinovo ulje možete, a i ne morate dodati tjestenini dok se kuha. Ono će tjestenini dati drugačiji okus pa ga upotrebljavajte onda kada ste spremni na eksperimentiranje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju