Tjestenina je jedno od najomiljenijih jela diljem svijeta. Većina nas barem jednom tjedno uživa u tjestenini, a raznoliki su načini kako ih pripremamo. No ako želite svaki put napraviti baš najbolju tjesteninu, onda se pridržavajte idućih deset pravila najvećih majstorica za pripremu tjestenine - Talijanki

1. Tjesteninu uvijek kuhajte s dodanim čilijem. Nije previše ljut, jer bi to uništilo jelo, ali dovoljno intenzivan da pojača okus tjestenine.

2. Kada pripremate jelo sa škampima, u vodi u kojoj su se kuhali škampi skuhajte i tjesteninu za bogatiji okus.

Tjestenina je jedno od najomiljenijih jela diljem svijeta, a ako želite svaki put napraviti baš najbolju tjesteninu, onda se pridržavajte idućih deset pravila najvećih majstorica za pripremu tjestenine - Talijanki

3. Ako kuhate s vinom, koristite isto vino koje ćete piti tijekom obroka.

4. Nemojte pretjerivati s umakom jer tijekom jela trebate uživati i u okusu same tjestenine.

5. Isprobavajte različite oblike tjestenine. Postoji oko 350 raznih vrsta tjestenina diljem svijeta. I više nego dovoljno izbora za eksperimentiranje, igranje i zabavu tijekom kuhanja!

6. Ako želite kuhati tjesteninu kao što to rade Talijanke, onda voda treba kipjeti jednu do pet minuta, ne više.

7. Ako radite jelo sa zapečenom tjesteninom
, uvijek pecite tako da je sjajna strana aluminijske folije okrenuta prema dolje.

8. Kada topite maslac na štednjaku
, maknite ga s vatre dok se još topi kako ne bi zagorio.

9. Kada radite tjesteninu s povrćem, narežite sve povrće na male djeliće jednake veličine kako bi se skuhalo ravnomjerno.

10. Vodi u kojoj se kuha tjestenina uvijek dodajte sol, ali ne previše. Preporučena količina je deset grama na tri litre vode. Doznajte i kako skuhati tjesteninu koja se neće slijepiti.

11. Kada jelu dodajete limun, iscijedite ga tako da je meso limuna okrenuto prema dlanu kako koštice ne bi završile u jelu.

12. Izbjegavajte tjestenini dodavati češnjak. Nije nužan kod pripremanja tjestenine i dodajte ga samo ako okus i miris luka koji koristite nisu dovoljno dobri. Isprobajte i 3 dijetalne zamjene za krumpir, tjesteninu i kruh.

13. Vodi u kojoj se kuha tjestenina dodajte grozdove cherry rajčica. Nožem zarežite rajčice i stavite ih u vodu. Tjestenini će dati još finiji okus. Provjerite i zašto ne bacati vodu u kojoj se kuhala tjestenina.

14. Ako pripremate jelo i tjestenina se malo ohladi
, ne trebate ponovno zagrijavati, već je samo polijte s vrućom vodom i nastavite.

15. Maslinovo ulje možete, a i ne morate dodati tjestenini dok se kuha. Ono će tjestenini dati drugačiji okus pa ga upotrebljavajte onda kada ste spremni na eksperimentiranje.