Fritule
Fritule (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Imamo najlakši recept za brze fritule, gotove su za tren i savršene

18-11-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

U smislu gastronomskih užitaka, za mnoge su upravo fritule jedan od simbola predstojećeg zimskog i adventskog razdoblja, ali naravno da ne čekamo taj dio godine kako bismo se njima zasladili.

Klasične fritule koje se pripremaju s dizanim tijestom traže malo više vremena za pripremu, ali zato je ova brza verzija znatno lakša. 

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Za nju vam treba nekoliko uobičajenih sastojaka koje možda već imate u kuhinji i malo vremena. Najlakši recept za brze i jednostavne fritule pronađite u nastavku.

Fritule - sastojci:

  • 25 dag mekog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 1 jabuka
  • 180 g jogurta
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica rakije
  • 1 žlica ruma
  • dvije žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 litra ulja ili masti za prženje

Fritule - priprema:

  1. U jednoj posudi pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte sitno naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo te ih potom dodajte u prvu smjesu.
  2. Stavite ulje ili mast u dublju zdjelu za prženje. Zapamtite da fritule ne smiju dodirivati dno zdjele, nego moraju plivati u masnoći, pa regulirajte količinu ulja imajući to na umu.
  3. Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Ako je ono prevruće, fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te se neće napuhnuti.
  4. Žličicom zagrabite malo smjese i pomoću druge žličice polagano je spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetite da se ne okreću, lagano ih sami okrenite vilicom.

Dobar tek!

Isprobajte još recepata s prženim tijestom.

Fritule Recept za najsočnije fritule koje ćete ikad probati
Beignets Brzi recept za fine jastučiće od prženog tijesta koji će dostojno zamjeniti krafne
Krafne Detaljan postupak: Najbolji recept za klasične krafne pjenaste poput oblaka
Krafna Najlakši recept za krafne bez valjanja, izrezivanja i ostataka tijesta
 

Pročitaj još
Pročitaj još