Početak dana rezerviran je za doručak, a kada je doručak kombinacija ukusnog i zdravog, početak dana još je bolji.

Zdrav i ukusan doručak ne znači da za njega morate odvojiti puno vremena. U prilog toj tvrdnji ide i super jednostavni recept za palačinke koji donosimo u nastavku, a koji u svoju svakodnevnicu mogu uključiti i oni koji se trude izbjegavati previše ugljikohidrata.

SASTOJCI ZA ZDRAVE PALAČINKE

- pola šalice bademova brašna
- 115 grama krem sira
- 4 jaja
- 1 mala žlica limunove korice
- maslac za prženje

PRIPREMA

1. U posudi miješajte bademovo brašno, krem sir, jaja i limunovu koricu dok smjesa ne postane jednolika.

2. Smjesa je odmah spremna za pečenje. Na tavi za prženje rastopite žlicu maslaca. Za jednu palačinku iskoristite otprilike 3 žlice smjene. Pržite dok ne poprimi zlatnu boju (otprilike dvije minute sa svake strane).

Kada je u pitanju nadjev, možete se poslužiti kombinacijama koje volite, a koje mogu biti slane ili slatke. Ako ipak želite izbjeći previše ugljikohidrata, onda na palačinku možete staviti malo rastopljenog maslaca od kikirikija ili bobičastog voća.

Za sve ljubiteljice klasike tu je i recept za palačinke mekane kao duša.