Početak dana rezerviran je za doručak, a kada je doručak kombinacija ukusnog i zdravog, početak dana još je bolji.

Zdrav i ukusan doručak ne znači da za njega morate odvojiti puno vremena. U prilog toj tvrdnji ide i super jednostavni recept za palačinke koji donosimo u nastavku, a koji u svoju svakodnevnicu mogu uključiti i oni koji se trude izbjegavati previše ugljikohidrata.

Sastojci za zdrave palačinke:

  • pola šalice bademova brašna
  • 115 grama krem sira
  • 4 jaja
  • 1 mala žlica limunove korice
  • maslac za prženje

Zdrave palačinke - priprema:

  1. U posudi miješajte bademovo brašno, krem sir, jaja i limunovu koricu dok smjesa ne postane jednolika.
  2. Smjesa je odmah spremna za pečenje. Na tavi za prženje rastopite žlicu maslaca. Za jednu palačinku iskoristite otprilike 3 žlice smjese. Pržite dok ne poprimi zlatnu boju (otprilike dvije minute sa svake strane).

Kada je u pitanju nadjev, možete se poslužiti kombinacijama koje volite, a koje mogu biti slane ili slatke.

Ako ipak želite izbjeći previše ugljikohidrata, onda na palačinku možete staviti malo rastopljenog maslaca od kikirikija ili bobičastog voća.

Za sve ljubiteljice klasike tu je i recept za palačinke mekane kao duša.

Inspirirajte se i ostalim receptima za palačinke:

Tiramisu palačinke Kremaste i mekane: Tiramisu palačinke moderniji su zaokret talijanskog klasika Palačinke s okusom čupavca (arhivska fotografija) Palačinke s okusom čupavaca: Desert koji će dostojno zamijeniti omiljen kolač Palačinke s kokosom i bijelom čokoladom Raj u ustima! Recept za prefine palačinke s kokosom i bijelom čokoladom Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Slika nije dostupna Može li bolje? Recept za čokoladne palačinke punjene nadjevom od jagoda Čokoladni namaz koji možete jesti bez grižnje savjesti - 4 Može! Recept za čokoladni namaz koji možemo jesti čak i kada pokušavamo smršavjeti

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju