Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Bez pećnice, miksera i puno muke: Recept za finu čokoladnu salamu

01. travnja 2021 Piše Zadovoljna.hr
Čokoladna salama
Čokoladna salama (Foto: Shutterstock)

Ova brza, dekorativna slastica nije rezervirana samo za zimske dane i božićne blagdane, već će se itekako dobro uklopiti na pladanj s najfinijim uskrsnim kolačima. Da samo znate kako neodoljivo miriše na naranče!

Nema jednostavnijeg i bržeg kolača od ove čokoladne salame. Osim što je dekorativna, odličnog je okusa. Osim čokolade, keksa, tu su i korica i sok od naranče, a po želji u smjesu možete još dodati i šaku sjeckanih badema, pistacija ili suhih brusnica.

Dobro ohlađenu salamu obavezno obilato uvaljajte u šećer u prahu, a kako bi što više sličila pravim salamama u kojima jednako uživamo, povežite je ukrasnim koncem. Kad poslužite ovu salamu, nema te osobe koja će reći ne! Čokoladna torta Uvijek uspijeva! Čokoladna torta koja se priprema bez miksera

Sastojci:

250 g petit beurre keksa
125 g tamne čokolade
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 žlice kakaa
ribana korica od 1 naranče
cijeđeni sok od 1 naranče

Priprema

1. Kekse izlomite na manje komadiće, stavite ih u zdjelu, dodajte kakao i šećer u prahu koji ste pomiješali s ribanom koricom naranče pa sve dobro izmiješajte.

2. Na pari otopite maslac i grubo narezanu čokoladu, u to dodajte sok od naranče pa prelijte po keksima. Sve dobro izmiješajte, pokrijte smjesu prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 60 minuta da se smjesa stegne.

3. Izvadite iz hladnjaka pa pustite smjesu da odstoji 5 do 10 minuta na sobnoj temperaturi, potom je istresite na prozirnu foliju.

4. Pomoću folije oblikujte salamu, valjajte po radnoj površini kako biste dobili što vjerniji oblik salame, zatvorite rubove i vratite natrag u hladnjak na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.

5. Ohlađenu salamu obilato uvaljajte u šećer u prahu, stavite na pladanj, narežite i poslužite.

Čokoladna salama Čokoladna salama (Foto: Stockfood)

Ako ste razmišljali o slatkim, malim čokoladnim košaricama koje možete napuniti raznim kremama ili malim čokoladnim jajima, s vama dijelimo najlakši trik za izradu čokoladnih košarica koje se pretvaraju u najfinije deserte.

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close