Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Recept za desert iz djetinjstva koji uvijek izmami osmijeh na lice

02-07-2017 Piše Zadovoljna
komentari

Mnogima draga Ledolina više se ne proizvodi, ali omiljeni okus djetinjstva možete rekreirati uz pomoć ovog recepta za ukusni kremasti desert u čaši

Ledolina, desertna krema kakve nema, slogan je koji istog trena vraća u najljepše dane djetinjstva. Ledeni desert tvornice Ledo, najpoznatijeg domaćeg proizvođača industrijskog sladoleda, bio je omiljena slastica koju i danas pamte.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima

Više se ne proizvodi, ali uspomena na okuse djetinjstva mnoge je motivirala na pokušaj njezinog 'kopiranja'. Tako vam i mi danas donosimo recept za ukusan desert u čaši nastao po uzoru na najdražu Ledolinu.

SASTOJCI ZA SVIJETLU KREMU:
30 dag bijele čokolade
1.5 dcl slatkog vrhnja
mahuna bourbon vanilije ili vanilin šećer s bourbon vanilijom

Ledolina, ledeni desert tvornice Ledo, najpoznatijeg domaćeg proizvođača industrijskog sladoleda, mnogima je bio omiljena slastica koju i danas pamte. SASTOJCI ZA TAMNU KREMU:
30 dag mliječne čokolade
2 dcl slatkog vrhnja

DODATNI SASTOJCI
4 dcl slatkog vrhnja

PRIPREMA:

1. Pripremite dvije limene ili emajlirane zdjele za bijelu i tamnu kremu. Bijelu i mliječnu čokoladu natrgajte na kockice i svaku stavite u svoju zdjelu.

2. U zdjelu s bijelom čokoladom dodajte sjemenke vanilije koje ste nožem sastrugali iz raspolovljene mahune. Ako nemate mahunu, u čokoladu stavite jednu čajnu žličicu vanilin šečera s bourbon vanilijom.

3. Slatko vrhnje za bijelu kremu zagrijte do vrenja i zatim prelijte preko čokolade. Miješajte drvenom kuhačom dok se vrhnje i čokolada ne sjedine u tekuću smjesu, a zatim ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Isti postupak primijenite i s crnom čokoladom – zagrijte vrhnje, prelijte, pomiješajte i pustite da se ohladi.

4. Kada su obje kreme hladne, mikserom istucite 4 dcl slatkog vrhnja u čvrsti šlag. Jednu polovicu lagano umiješajte u tamnu, a drugu u svijetlu kremu.

5. Kremu zatim rasporedite u male čaše po vlastitom izboru, po principu pola svijetle – pola tamne. Nakon toga čaše stavite u hladnjak minimalno na 2 do 3 sata.

NAPOMENA: Od ove količine sastojaka možete napraviti desert za 6 osoba. Desert prije posluživanja možete preliti umakom od šumskog voća ili ukrasiti svježim voćem.