Juha od buče
Juha od buče (Foto: StockFood)
Zdravlje & prehrana

Recept za juhu od buče koja uz tri dodatka može zamijeniti i ručak

13-10-2020 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Jesen je godišnje doba koje nam nudi brojne ukusne namirnice, a jedna je od njih i buča. Iskoristite njihovu sezonu i napravite krepku juhu koja voli sve začine.

SASTOJCI ZA JUHU OD BUČE:

- 50 dag buče po želji
- 1 velika žlica maslaca
- 1,5 litara temeljca (mesnog ili povrtnog)
- 1 srednji luk
- 1 dl slatkog vrhnja
- začini (sol, papar, muškatni oraščić, čili…)

PRIPREMA JUHE OD BUČE:

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

1. Nasitno nasjeckajte luk, a buču na manje komade.

2. Rastopite maslac u posudi za kuhanje i ubacite luk. Pirjajte ga od 5 do 8 minuta, tj. dok ne poprimi lijepu žutu boju i omekša. Redovito promiješajte kako ne bi zagorio.

3. Dodajte buču, začinite solju i paprom, a po želji naribajte malo muškatnog oraščića ili pak dodajte malo čilija i drugog začina po vlastitom ukusu. Pirjajte 2-3 minute.

4. Sve zalijte temeljcem i kuhajte dok buča ne omekša. Kada je mekana, dodajte slatko vrhnje, pustite da prokuha jednu minutu i maknite s vatre.

5. Juhu ubacite u blender i smiksajte ili za to iskoristite štapni mikser. Ako nemate ni blender ni štapni mikser, iskoristite običnu gnječilicu za krumpir. Juha izgledom možda i neće biti savršeno kompaktna, ali neće nimalo izgubiti na okusu. Dapače, mnogima prija kada se pod zubima osjete komadići buče.

Bučnica Nema do bučnice: Pročitajte jednostavni recept za jesenski klasik

SAVJET:

Ako želite malo "pojačati" juhu, na luk uz buču dodajte i dva krumpira srednje veličine narezana na kockice te jelo završite prema uputama, a prilikom serviranja posipajte po njoj prepržene kockice kruha i preprženu slaninu. Tako će juha postati dovoljno jaka da zamijeni i ručak.

Pročitaj još
Pročitaj još