SASTOJCI:
1 kg goveđih rebara s malo masnoće
teleća potkoljenica ili goveđa kost najbolje od buta
1 glavice crvenog luka
4 grančice peršina
6 mrkava
1 koraba
1 korijen celera
sol i papar
PRIPREMA:
1. U veliki lonac stavite meso i kost te dodajte luk, peršin, nalijte oko 3 litre hladne vode i ostavite da se sve kuha prvo na jakoj vatri dok ne zakipi, a potom na srednjoj vatri uz lagano vrenje sat vremena.
2. Nakon toga dodajte mrkvu narezanu uzduž na deblje trakice, korabu narezanu na četiri dijela i narezan korijen celera. Posolite, popaprite, poklopite i ostavite da se kuha još najmanje sat vremena na laganoj vatri.
3. Na kraju juhu procijedite. U nju potom po želji možete staviti neko drugo hranjivo povrće poput brokule, karfiola ili graška kojima će biti dovoljno tek 10 minuta da se skuhaju. Potom dodajte rezance i sve zajedno kuhajte još nekoliko minuta te sklonite s vatre.
4. Juhica je spremna za posluživanje. Ostatak kuhanog povrća možete dodati u juhu ili ga poslužiti uz meso kao prilog.
Dobar tek!