Domaća juha
Domaća juha (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Fina juha za jačanje imuniteta: Recept koji će spriječiti (i zaliječiti) viroze i prehlade

01-12-2019 Piše Zadovoljna.hr
komentari

U tijeku je sezona prehlada i viroza, a uskoro stiže i gripa. Bez obzira na to želite li zaliječiti postojeću prehladu i virozu ili jednostavno želite ojačati oslabljen imunitet kako biste ga spremili za borbu protiv virusa i bakterija, obavezno morate voditi računa o prehrani.

U ovo doba godine korisno je u jelovnik uvrstiti juhe koje ne samo da griju tijelo, nego ga i liječe.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Dama iz Zagreba s torbom Mini Hector koju potpisuje Thom Browne Ne, oči vas ne varaju Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna

Zato vam donosimo vam recept za finu juhicu koja u sebi sadrži moćne sastojke s antiupalnim i antibakterijskim svojstvima poput češnjaka, đumbira i kurkume te jednako zdravog poriluka i raznog korjenastog povrća.

Juha - sastojci:

  • 2 l vode
  • 1 manja pileća prsa
  • 1 manji poriluk
  • 2 srednje mrkve
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 komad đumbira veličina kovanice od pet kuna
  • 1 srednji korijen celera
  • 1 srednji korijem peršina
  • 1 šaka peršinovog lišća
  • 3 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 mala žlica kurkume
  • sol i papar

Juha - prprema:

  1. Prvo pripremite sve sastojke za juhu. Piletinu operite i narežite na manje komade. Češnjak nasjeckajte na sitno ili prognječite kroz drobilicu. Naribajte đumbir. Ogulite mrkvu, celer i peršin, operite ih i nasjeckajte na manje komade. Poriluk također operite i nasjeckajte ga na tanke kolutove.
  2. U dubokom i većem loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Ubacite češnjak i đumbir pa prodinstajte dvije-tri minute. Zatim dodajte poriluk i dinstajte ga pet minuta. Potom u posudu ubacite meso, mrkvu i celer pa prelijte vodom. Posolite i popaprite po želji pa dodajte kurkumu i ostavite juhu da zakuha.
  3. Kuhajte je 30 minuta. Za to vrijeme operite i nasjeckajte peršin. Kada je juha gotova, dodajte u nju peršin i poslužite toplu.

Dobar tek!

Inspirirajte se ostalim receptima za krepke juhe: Juha od pilećih nogica Juha od pilećih nogica puna je željenog kolagena, donosimo provjereni bakin recept Zelena povrtna juha oporavit će vašu probavu Ova ukusna juha od zelenog povrća umirit će vašu probavu, ali i cijeli organizam Juha od kostiju Jeste li znali da je juha od kostiju najbolji prirodni lijek?

 

Pročitaj još
Pročitaj još