U ovo doba godine korisno je u jelovnik uvrstiti juhe koje ne samo da griju tijelo, nego ga i liječe.
Zato vam donosimo vam recept za finu juhicu koja u sebi sadrži moćne sastojke s antiupalnim i antibakterijskim svojstvima poput češnjaka, đumbira i kurkume te jednako zdravog poriluka i raznog korjenastog povrća.
Juha - sastojci:
- 2 l vode
- 1 manja pileća prsa
- 1 manji poriluk
- 2 srednje mrkve
- 3 češnja češnjaka
- 1 komad đumbira veličina kovanice od pet kuna
- 1 srednji korijen celera
- 1 srednji korijem peršina
- 1 šaka peršinovog lišća
- 3 velike žlice maslinovog ulja
- 1 mala žlica kurkume
- sol i papar
Juha - prprema:
- Prvo pripremite sve sastojke za juhu. Piletinu operite i narežite na manje komade. Češnjak nasjeckajte na sitno ili prognječite kroz drobilicu. Naribajte đumbir. Ogulite mrkvu, celer i peršin, operite ih i nasjeckajte na manje komade. Poriluk također operite i nasjeckajte ga na tanke kolutove.
- U dubokom i većem loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Ubacite češnjak i đumbir pa prodinstajte dvije-tri minute. Zatim dodajte poriluk i dinstajte ga pet minuta. Potom u posudu ubacite meso, mrkvu i celer pa prelijte vodom. Posolite i popaprite po želji pa dodajte kurkumu i ostavite juhu da zakuha.
- Kuhajte je 30 minuta. Za to vrijeme operite i nasjeckajte peršin. Kada je juha gotova, dodajte u nju peršin i poslužite toplu.
Dobar tek!
Inspirirajte se ostalim receptima za krepke juhe: