Tortellini je tradicionalna talijanska tjestenina punjena sirom i/ili mesom koja se poslužuje uz umak ili u različitim juhama i varivima. Možete je samostalno napraviti ili si značajno uštedjeti vrijeme i kupiti već gotovu u trgovini.
Poslužite li se ovim malim prečacem, juhu od rajčice i tortellini tjestenine možete skuhati u svega 40-ak minuta. S obzirom da sadrži punjenu tjesteninu, ovaj je recept dovoljno zasitan za ručak, a opet nije pretežak za želudac.
Sastojci za juhu od rajčice s tortellini tjesteninom:
- 500 ml pasirane rajčice
- 500 ml mlijeka
- 500 ml pilećeg temeljca
- 250 g tortellini tjestenine punjene sirom
- 125 ml vrhnja za kuhanje
- 35 g naribanog parmezana
- 2 manje konzerve nasjeckane rajčice
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 1 luk
- 1-2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica talijanske začinske mješavine
- šaka svježih listića bosiljka
- maslinovo ulje
- sol i papar po želji
Priprema juhe od rajčica s tortellini tjesteninom.
- U loncu zagrijte malo maslinova ulja na pa njemu prepirjajte luk i češnjak narezan na manje komade. Pirjajte sve dok povrće ne omekša. Pripazite da vam ne izgori češnjak jer će to upropastiti okus cijele juhe.
- Dodajte koncentrat od rajčice, dobro promiješajte i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
- Dodajte pasiranu i sjeckanu rajčicu te svježe listiće bosiljka. Promiješajte sve zajedno i podlijte s mlijekom te pilećim temeljcem.
- Kuhajte sve zajedno oko 20 minuta dok se okusi ne sljube. Posolite i popaprite po želji, te dodajte malo talijanske začinske mješavine.
- Potom dodajte kupovnu tortellini tjesteninu i kuhajte još petnaestak minuta odnosno dok se tjestenina termički ne obradi do kraja.
- Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje i naribani parmezan. Poslužite odmah.
Savjet plus:
Ako vam je juha prekisela, neutralizirajte taj okus s malo šećera. Da biste uklonili kiselost iz rajčice, dodati možete i četvrtinu čajne žličice sode bikarbone tijekom kuhanja.
Isprobajte recepte i za ove ukusne juhe:
Dobar tek!