U kišni dan maštamo o tanjuru fine juhice. Poput ove guste juhe od rajčice i tortellini tjestenine punjene sirom koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Tortellini je tradicionalna talijanska tjestenina punjena sirom i/ili mesom koja se poslužuje uz umak ili u različitim juhama i varivima. Možete je samostalno napraviti ili si značajno uštedjeti vrijeme i kupiti već gotovu u trgovini.

Poslužite li se ovim malim prečacem, juhu od rajčice i tortellini tjestenine možete skuhati u svega 40-ak minuta. S obzirom da sadrži punjenu tjesteninu, ovaj je recept dovoljno zasitan za ručak, a opet nije pretežak za želudac.

Sastojci za juhu od rajčice s tortellini tjesteninom:

  • 500 ml pasirane rajčice
  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 250 g tortellini tjestenine punjene sirom
  • 125 ml vrhnja za kuhanje
  • 35 g naribanog parmezana
  • 2 manje konzerve nasjeckane rajčice
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 1 luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica talijanske začinske mješavine
  • šaka svježih listića bosiljka
  • maslinovo ulje
  • sol i papar po želji

Priprema juhe od rajčica s tortellini tjesteninom.

  1. U loncu zagrijte malo maslinova ulja na pa njemu prepirjajte luk i češnjak narezan na manje komade. Pirjajte sve dok povrće ne omekša. Pripazite da vam ne izgori češnjak jer će to upropastiti okus cijele juhe.
  2. Dodajte koncentrat od rajčice, dobro promiješajte i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
  3. Dodajte pasiranu i sjeckanu rajčicu te svježe listiće bosiljka. Promiješajte sve zajedno i podlijte s mlijekom te pilećim temeljcem.
  4. Kuhajte sve zajedno oko 20 minuta dok se okusi ne sljube. Posolite i popaprite po želji, te dodajte malo talijanske začinske mješavine.
  5. Potom dodajte kupovnu tortellini tjesteninu i kuhajte još petnaestak minuta odnosno dok se tjestenina termički ne obradi do kraja.
  6. Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje i naribani parmezan. Poslužite odmah.

Savjet plus:

Ako vam je juha prekisela, neutralizirajte taj okus s malo šećera. Da biste uklonili kiselost iz rajčice, dodati možete i četvrtinu čajne žličice sode bikarbone tijekom kuhanja.

Isprobajte recepte i za ove ukusne juhe:

Krem juha od batata i mrkve Fina i zasitna! Recept za kremastu juhu koja tjera masnoće i toksine iz tijela

Povrtna juha Ručak za 20 kuna: Recept za brzu juhu koja sjajno zasićuje iako ne sadrži ni komadić mesa

Minestrone juha prepuna bjelančevina kakva se kuha na Sardiniji Za 20-ak kuna: Recept za finu proteinsku juhu kojom možete nahraniti cijelu obitelj

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju