Sve dok ne probamo, i ne znamo koliko nešto može biti brzo, fino i jednostavno, baš poput ovih finih keksića u kojima glavnu riječ vodi maslac od kikirikija. Za njihovu izradu ne trebaju vam nikakave posebne vještine niti puno vremena, ali vam treba ljubav prema kikirikiju i prema suhim, sitnim kolačićima. Kad to imate, uz ovaj recept imate sve što je potrebno za prvu rundu keksića koje možete mijesiti baš svaki dan. Uz ostale sitne kolače neka ovi brzi keksi budu dijelom i vašeg blagdanskog, uskrsnog stola.
Svojoj zbirci recepata za suhe kolačiće dodajte i recept za prhke kolačiće od badema, za njih vam čak ne treba ni mikser, toliko su jednostavni.
Prije no što krenete mijesiti i peći svoje suhe kolačiće, svakako se prisjetite i ovih 10 savjeta uz koje će se prhki keksi topiti u ustima.
Sastojci:
- 1 jaje
- 125 g maslaca od kikirikija (s komadićima sjeckanog kikirikija)
- 100 g maslaca
- 160 g glatkog brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- 100 g šećera
Priprema:
1. Izmiksajte jaje i šećer, dodajte rastopljeni maslac te maslac od kikirikija.
2. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa prosijavanjem dodajte smjesi od jaja i maslaca. Sve dobro izmiješajte.
3. Pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa na njega stavljajte kuglice tijesta (vadite žlicom) pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 15 minuta.
Dobar tek!