Odlični su uz čaj, kavu ili šalicu toplog mlijeka, za ponijeti na izlet ili posao, ali i za upotpuniti svaki slavljenički ili blagdanski stol. Jednostavno su neodoljivi, prhki i fini, stoga smo uvjereni da će vam se ovi kolačići od badema svidjeti na prvi griz.

Za ove vam kekse ne treba niti puno vremena, niti puno sastojaka, niti puno pomagala. Koliko su jednostavni za pripremu, govori činjenica da vam za njih ne treba ni električni mikser! Ali treba vam dobro ugrijana pećnica i ekipa koja će ih sa zadovoljstvom pojesti. 

Sastojci:

400 g glatkog brašna
130 g badema
100 g smeđeg šećera
120 ml ulja
120 ml mlijeka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

Dodatno:
25 komada cijelih badema

Priprema:

1. Sameljite ili skroz sitno nasjeckajte bademe.

2. U posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dodajte bademe, ulje i mlijeko pa dobro izmiješajte rukama.

3. Uzimajte smjesu žlicom pa dlanovima formirajte kuglice veličine oraha, stavite ih na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje pa u svaku kuglicu utisnite po jedan cijeli badem.

4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C te pecite između 12-15 minuta.

5. Izvadite iz pećnice, ohladite na rešetki za hlađenje pa poslužite.

Kad su u pitanju suhi, prhki kolačići, dobro je imati na umu važnih 10 savjeta uz koje će se prhki keksi topiti u ustima, a jedan od njih je unaprijed zagrijana pećnica.

A kad je već pećnica dobro ugrijana, zašto ne biste ispekli i kiflice s lješnjacima i čokoladom? Sitnih domaćih kolačića nikad dosta!