Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Brze kocke s kokosom: Recept za jednostavan i sočan desert

23-01-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako volite kokos i ne možete ga se zasititi, onda je vrijeme da isprobate recept za ovaj vrlo jednostavni kolač. Biskvit mekan poput oblačića spaja se s ukusnom kremom, a rezultat je neodoljiva kombinacija okusa u kojoj vlada kokos.

 

SASTOJCI ZA BISKVIT:

- 3 jaja
- 18 dag šećera u prahu
- 18 dag oštrog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 100 ml kokosova mlijeka

SASTOJCI ZA KREMU:

- 15 dag mascarponea (ili nekog krem sira po želji)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 10 dag šećera u prahu
- 5 dag kokosa

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Čupavci s bijelom čokoladom Recept za bijele čupavce, malo drugačiju verziju omiljenog kolača

Šubara Recept za šubare: Kremasti blagdanski kolačići s kokosom i čokoladom

PRIPREMA:

1. Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Zagrijte kokosovo mlijeko, mora biti mlako ili sobne temperature za izradu biskvita. Pravokutni protvan malo premažite uljem, maslacem ili drugom masnoćom po želji i pospite s malo oštrog brašna.

2. U posudu za miksanje stavite bjelanjke. Miksajte malo dok se ne formira bijela smjesa i zatim malo-pomalo dodajte šećer i miksajte oko 5 minuta, dok snijeg ne postane vrlo čvrst, gust i sjajan. Zatim dodajte jedan po jedan žutanjak u smjesu i nakon svakog dobro promiksajte. Sada uzmite pjenjaču ili špatulu i ostatak pripreme završite ručno. U smjesu uspite prosijte polovicu brašna, lagano promiješajte pa dodajte polovicu kokosova mlijeka i opet promiješajte. Ponovite postupak s drugom polovicom brašna i mlijeka.

Kolač od kokosa po receptu Nataše Pralice Gotov za 20 minuta: Najfiniji kolač od kokosa koji se topi u ustima

3. Ulijte smjesu u pripremljen protvan i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 25 – 30 minuta, ovisno o jačini pećnice. Kolač je gotov kada lijepo požuti po vrhu i kada se rubovi odvoje od kalupa. Ostavite kolač da se ohladi.

4. Iz slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Mascarpone dobro izmiksajte sa šećerom, a zatim u njega ručno umiješajte šlag. Na kraju dodajte kokos, sjedinite ga s ostatkom smjese, prelijte kremu preko ohlađenog kolača i poravnajte. Naposljetku po vrhu pospite cijeli kolač s još malo kokosa.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još