Kuhano vino zasigurno je jedan od najdražih zimskih napitaka. I dok obično kuhamo crveno vino i aromatizirano ga raznim dodacima, bijelo je pomalo zapostavljeno – i to bez razloga jer ova lakša varijanta ima manje kalorija, a jednako je ukusna.

Bijelo vino se odlično slaže s narančom pa je ona njegov glavni dodatak. Naravno, nezaobilazni klinčić daje onaj poseban, karakteristični miris, dok je kapljica žestice pravo osvježenje u ovoj varijantni.

Kuhano bijelo vino – sastojci

  • 1 l bijelog vina
  • Pola litre vode
  • Tri naranče
  • Šećer (količina po želji)
  • Žlica javorova sirupa (ili šećera)
  • Štapić cimeta
  • 6-8 klinčića
  • Po želji mjerica burbona

Kuhano bijelo vino – priprema:

  1. Sok naranče iscijedite i pomiješajte s vinom pa dodajte sve ostale sastojke. Nakon što vino proključa smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta.
  2. Ukrasite kriškom naranče.

U nastavku možete pronaći još recepata za zimske napitke koji griju dušu i tijelo. 

Čokoladni punč Ne volite kuhano vino? Isprobajte recept za fini čokoladni punč Slika nije dostupna Tako aromatično: Recept za posebno kuhano vino koje će ugrijati i dušu i tijelo Kuhani džin Živjeli! Recept za kuhani džin stvoren za zimska druženja Džin-tonik čaj Džin-tonik čaj: Napravite topli napitak koji konkurira najfinijim koktelima

Živjeli!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju