Radi se o lisnatim smotuljcima s pestom i sirom koji su gotovi brzo, priprema je jednostavna, a nestanu sa stola dok kažete keks. Zato je naša preporuka da odmah udvostručite sastojke jer se nećete moći zaustaviti samo na jednom smotuljku.
Lisnati smotuljci s pestom i sirom - sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta (svježeg ili zamrznutog)
- 200 g pesto genovese
- 250 g naribanog sira
- 1 jaje za premaz
- sjemenke po želji
Lisnati smotuljci s pestom i sirom - priprema:
- Gotovo lisnato tijesto razvaljajte na dva jedna dijela u obliku pravokutnika.
- Prvi pravokutnik obilno namažite pestom pa rasporedite naribani sir.
- Preklopite s drugim pravokutnikom.
- Izrežite trakice debljine dva prsta.
- Svaku trakicu zarolajte kao što je prikazano na videu.
- Posložite u pleh obložen papirom za pečenje.
- Premažite razmućenim jajem.
- Po želji dodajte sjemenke.
- Pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva.
- Poslužite toplo ili hladno.
Lisnati smotuljci s pestom i sirom (Foto: Zadovoljna.hr)
Ako ste ljubitelji delicija od tijesta, pročitajte i naše recepte za neodoljive kiflice.
Provjerite i naš recept za lisnate rolice s pestom, a ako ste ljubitelji lisnatog tijesta u slatkoj varijanti, provjerite i recept za lisnati bor s čokoladnim namazom.
U videu pogledajte kako izgleda priprema smotuljaka s pestom i sirom, a u nastavku možete pronaći još ideja za ukusne grickalice.
Dobar tek!