Brza pita sa špinatom i sirom – sastojci:
- paket gotovog lisnatog tijesta
- 500 g špinata
- 200 g kremastog sira
- 100 g feta sira
- 100 g naribane gaude
- 2 češnja češnjaka
- 1 jaje
- maslinovo ulje
- sezam
- žumanjak + žlica kiselog vrhnja
Brza pita sa špinatom i sirom – priprema:
- Svježi špinat kratko blanširajte. Potom ga ohladite i narežite nasitno.
- Na malo maslinova ulja prepržite sitno sjeckani češnjak pa dodajte špinat. Kratko sjedinite i začinite po želji.
- Špinat maknite s vatre i kratko prohladite. Dodajte kremasti, ribani i feta sir i jaje pa napravite kompaktnu smjesu.
- Gotovo lisnato tijesto nadjenite smjesom od špinata i sira i zarolajte. Roladu izrežite na komade debljine dva prsa i posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
- Na samome kraju pomiješajte žumanjak i vrhnje pa premažite komade pite. Po želji dodajte sezam.
- Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.
- Poslužite vruće ili hladno uz omiljenu proljetnu salatu.
U nastavku možete pronaći još recepata za slasne pite.
Dobar tek!