Ljubiteljima slatkog u nastavku donosimo recept za kolač koji će ih vrlo vjerojatno oduševiti. Autorica recepta, Nataša Pralica, kaže da nema riječi kojima bi opisala koliko je ukusan. Posebno će vam se svidjeti ako ste ljubitelj kremastih kolača

Evo i recepta koji, kaže Nataša, svi traže.

SASTOJCI

BISKVIT:
- 5 bjelanjaka
- 120 g šećera
- 100 g mljevenih oraha
1 žlica brašna

KREMA:
- 1 l mlijeka
- 5 žumanjaka
- 3 pudinga od vanilije
- 6 žlica brašna
- 100 g šećera
- 250 g margarina ili maslaca
- 200 g mliječne čokolade
- 200 g bijele čokolade

DEKORACIJA:
- 200 ml vrhnja za šlag

Kolač od kokosa po receptu Nataše Pralice Gotov za 20 minuta: Najfiniji kolač od kokosa koji se topi u ustima

ČOKOLADNA KREMA

1. Prvo pripremite kremu kako bi se mogla hladiti.

2. U zdjelu dodajte žumanjke, puding od vanilije, šećer, brašno i malo mlijeka, sve pomiješajte.

3. Ostatak mlijeka stavite kuhati.

4. Kada mlijeko zakipi sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke.

5. Sve zajedno vratite kuhati na srednju temperaturu uz stalno miješanje. Možete koristiti i mikser ukoliko vam je lakše.

6. Vruću kremu jednako rasporedite u dvije posude.

7. U jednu posudu dodajte iskidanu mliječnu čokoladu, može biti i u kapljicama. Miksajte dok se čokolada sasvim ne istopi.

8. U drugu posudu dodajte iskidanu bijelu čokoladu, može biti i u kapljicama. Miksajte dok se sasvim ne istopi u vrućoj kremi.

9. Obje kreme pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohlade.

10. Svaku ohlađenu kremu izradite mikserom.

11. Narezani margarin ili maslac sobne temperature jednako podijelite u obje kreme i svaku kremu dobro izradite.

Karpati kolač Karpati: Recept za osvježavajući kolač koji će voljeti i ljubitelji ledenog vjetra

BISKVIT S ORASIMA

1. Bjelanjke izradite dok malo ne očvrsnu.

2. Dok miksate postepeno dodavajte šećer.

3. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.

4. Dodajte brašno i mljevene orahe, sve sjedinite pjenjačom.

5. Kalup dimenzija 21 x 35 cm pouljite i pobrašnite.

6. Smjesu rasporedite u kalupu.

7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 25-30 min.

8. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

SLAGANJE

1. Na biskvit rasporedite pola svijetle kreme.

2. Rasporedite pola tamne kreme.

3. Rasporedite preostalu svijetlu kremu.

4. Rasporedite preostalu tamnu kremu.

5. Izradite vrhnje za šlag i rasporedite po kolaču.

6. Kolač stavite u frižider preko noći da se stegne.

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju