Napravite domaći namaz od tune koji će se svidjeti svima. Lagan je, s finim notama limuna, slan i kremast, baš savršen za druženja s prijateljima ili večernji snack.

Kao stvoren za dočekivanje gostiju ili za brzi večernji snack, ovaj namaz od tune zalogaj je koji biste svakako trebali probati.

Ako vam je dosadila pašteta od tune koju stalno radite, napravite ovaj malo drugačiji lagani namaz, u kojem nema kuhanih jaja ni češnjaka, već fine note limuna i kapara.

Sve što još trebate jest osigurati dovoljnu količinu tostiranog kruha ili krekera jer ćete se teško zaustaviti samo na nekoliko zalogaja.

S vama dijelimo i još jedan recept za neodoljivu paštetu od tune koju je baš uvijek dobro imati u hladnjaku kad vas uhvati nenadana glad ili se pojave nenadani gosti.

Sastojci:

2 x 160 g konzervirane tune u maslinovu ulju
125 g maslaca
150 ml slatkog vrhnja
ribana korica od pola limuna
2 žlice soka od limuna
5 fileta usoljenih inćuna
2 žlice kapara
mali prstohvat soli
malo papra

I dodatno:
nekoliko grančica svježeg peršina za posipanje

Ako vam je dosadila pašteta od tune koju stalno radite, napravite ovaj malo drugačiji lagani namaz, u kojem nema kuhanih jaja, niti češnjaka

Priprema:

1. Ocijedite tunu od ulja pa je stavite u dublju zdjelu. Dodajte omekšali maslac, slatko vrhnje, kapare, inćune, sok i koricu od limuna, sol i papar pa sve izblendajte štapnim mikserom (možete i u blenderu).

2. Probajte pa po potrebi dodatno začinite solju, paprom i limunom.

3. Prebacite u posudu, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se hladi najmanje 8 sati, a po mogućnosti preko noći.

4. Izvadite iz hladnjaka, pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite s grilanim kruhom i omiljenim krekerima.

A jeste li probali namaz od avokada? Avokado je baš svestrana namirnica, obiluje dobrim masnoćama i smanjuje lošu kiselost u tijelu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju