Piletina u umaku od senfa
Piletina u umaku od senfa (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Jednostavno i aromatično: Recept koji otkriva još jedno ukusno lice piletine

18-03-2019 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Piletina umaku od senfa jednostavno je i aromatično jelo koje možete pripremiti za svega pola sata i idealno je kao brzinski ručak ili večera. Uz njega skuhajte malo riže i napravite zdjelu salate pa to sve ponovite opet za koji dan jer će vas sigurno ukućani tražiti još.

Skoro uvijek smo u potrazi za novim idejama za brzi, ukusni ručak koji možemo skuhati u manje od pola sata. Jedna od tih ideja je i recept za piletinu u finom umaku od senfa koju možete od početka do kraja skuhati u tavi.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Na ovaj način možete pripremiti otkoštene pileće zabatke ili pileća prsa, ali i bataci će se sasvim dobro snaći u ovoj priči, samo je batacima potrebno malo više vremena kako bi se meso ispeklo oko kostiju.

Od priloga se odlično uklapa riža na maslacu ili kuhani slani krumpir, a zdjela salate je i više nego dobrodošla. I eto ručka za čas posla!

Sastojci:

6 otkoštenih pilećih zabataka ili pilećih prsa
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2-3 grančice timijana
250 ml bijelog vina
500 ml pilećeg (ili povrtnog) temeljca
2 žlice dijon senfa
50 ml slatkog vrhnja
2-3 prstohvata soli
1 kockica maslaca (oko 30 g)
malo papra
maslinovo ulje
par grančica svježeg peršina

Priprema:

1. Začinite piletinu solju i paprom

2. Zagrijte širu tavu, dodajte maslinovo ulje, ubacite pileće zabatke ili prsa pa popecite sa svake strane po 7-8 minuta, odnosno dok se piletina lijepo ne zazlati. Izvadite meso i stavite ga sa strane, prekrijte ga aluminijskom folijom.

3. Na istoj tavi jedno 5-6 minuta pirjajte luk koji ste narezali na sitno, dodajte sitno sjeckani češnjak i timijan pa čim češnjak zamiriši, dodajte vino. Nakon par minuta, kad ispari alkohol, umiješajte senf pa dodajte temeljac. Vratite piletinu u tavu pa kuhajte dok se umak ne reducira, oko 10-15 minuta.

4. Smanjite vatru na najmanje, dodajte slatko vrhnje i kockicu maslaca, promiješajte i pustite da sve skupa prokuha još minutu-dvije pa ugasite vatru, pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhanu rižu ili neki drugi vama omiljeni prilog.

Pogledajte još jedan recept iza kategorije „gotovo za pola sata“ i otkrijte najsočniji recept za pečena pileća prsa, samo iz pećnice.

Ako vam kojim slučajem ostane pilećih prsa, ubacite ih u zasitnu i zdravu salatu od koje ćete biti siti dobar dio dana.

Pročitaj još
Pročitaj još