Tuna je odličan izvor proteina – bez obzira na to jedete li tu ribu svježu ili konzerviranu. U 100 grama tune nalazi se oko 26 grama proteina, ali i dosta omega-3 masnih kiselina, koje su važne za zdravlje srca i krvožilnog sustava.

Kada je vani vruće i ne da vam se kuhati, tuna u konzervi sjajan je odabir. Od nje možete napraviti namaz, dodati je u sendvič ili tortilju. Tortilja s tunom i povrćem brzi je ručak pun proteina koji se može složiti u svega pet minuta.

Sastojci za tortilju s tunom i povrćem:

  • 1 tortilja
  • 1 manja konzerva tune
  • 1 manja rajčica
  • ½ paprike
  • ½ avokada
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • malo limunova soka
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin po želji

Priprema tortilje s tunom i povrćem:

  1. Tortilju stavite na ravnu površinu pa na nju dodajte polovicu avokada. Vilicom zgnječite avokado i začinite ga solju, paprom, češnjakom u prahu i s malo limunova soka.
  2. Ocijedite tunu od ulja ili salamure i raspodijelite je po avokadu.
  3. Očistite i nasjeckajte rajčicu i papriku i dodajte ih u tortilju.
  4. Po želji možete dodati i malo svježeg peršina ili korijandra.
  5. Ako želite pojačati vrijednost bjelančevina u obroku, u tortilju dodajte i kuhani grah iz konzerve, leću ili slanutak.
  6. Zarolajte tortilju i uživajte u brzom ručku.

Isprobajte i ove brze recepte za ručak:

Tortilja punjena pečenim jajima i kuhanim grahom Za pet eura: Fini ručak pun proteina koji se može složiti za manje od pet minuta

Slika nije dostupna Recept za ukusnu salatu zbog koje ćete zavoljeti bulgur

Slika nije dostupna Danas ne kuhamo ni pod razno: Brzi recept za proteinski zamotuljak od samo 10-ak kuna

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju