Ova torta od kestena i čokolade bez brašna i šećera idealna je za početnike jer je jednostavna za pripremu i što je najvažnije - svi koji je probaju ostat će bez riječi.

SASTOJCI ZA TORTU OD KESTENA I ČOKOLADE:

225 g tamne čokolade
6 jaja
prstohvat soli
125 g maslaca
40 dag kesten pirea
2 žlice ruma

PRELJEV OD ČOKOLADE:

100 grama tamne čokolade
250 ml vrhnja za šlag
po želji nekoliko kapi ekstrakta od vanilije

Tiramisu s kestenom Gotovo za tren! Recept za jesenski tiramisu stvoren za uživanje uz kavu

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli istucite bjelanjke u snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, kesten pire i maslac.

3. U smjesu lagano dodajte polovicu snijega od bjelanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smjesu dodajte i ostatak snijega.

4. Kalup za tortu premažite s malo maslaca i posipajte s krušnim mrvicama ili obložite papirom za pečenje te smjesu prelijte u kalup.

Pustite tortu da se peče između 40 i 50 minuta. Nakon pečenja pustite je da se ohladi.

Slika nije dostupna Kremasta fantazija od kestena: Recept za tortu koja oduševljava na prvi zalogaj

Napomena: Torta mora ostati nešto mekša u sredini. Ako koristite trik s čačkalicom kako biste provjerili je li torta pečena, vodite računa da čačkalica ne smije izaći potpuno čista.

Priprema preljeva:

1. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte sa slatkim vrhnjem, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanilije i miješajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smjesu.

2. Dok je smjesa još vruća prelijte je preko torte.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju