Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna

27-11-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ova torta od kestena i čokolade bez brašna i šećera idealna je za početnike jer je jednostavna za pripremu i što je najvažnije - svi koji je probaju ostat će bez riječi.

Sastojci za tortu od kestena i čokolade:

  • 225 g tamne čokolade
  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 125 g maslaca
  • 400 g kesten pirea
  • 2 žlice ruma

Sastojci za preljev od čokolade:

  • 100 g tamne čokolade
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • po želji nekoliko kapi ekstrakta od vanilije

Priprema torte od kestena i čokolade:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli istucite bjelanjke u snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, kesten pire i maslac.
  2. U smjesu lagano dodajte polovicu snijega od bjelanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smjesu dodajte i ostatak snijega.
  3. Kalup za tortu premažite s malo maslaca i posipajte s krušnim mrvicama ili obložite papirom za pečenje te smjesu prelijte u kalup.
  4. Pustite tortu da se peče između 40 i 50 minuta. Nakon pečenja pustite je da se ohladi. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte sa slatkim vrhnjem, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanilije i miješajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smjesu. Dok je smjesa još vruća prelijte je preko torte.
U trendu Elin Kostelić na premijeri kratkometražnog filma svog supruga Ivice Kotelića 'Freedom' - 3 Stajling za premijeru Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus Bebe Stigli podaci Jeste li iznenađeni? Ovo su najpopularnija imena za dječake i djevojčice u 2025. godini

Napomena: Torta mora ostati nešto mekša u sredini. Ako koristite trik s čačkalicom kako biste provjerili je li torta pečena, vodite računa da čačkalica ne smije izaći potpuno čista.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još