Veseli i hrabri vodoinstalater Mario krenuo je iz Brooklyna spašavati svijet, a na tom putu zaustavio se i u Hrvatskoj.

Naime, preksinoć je u Zagrebu održana hrvatska premijera dugo očekivanog animiranog filma „Super Mario Bros. Film“. Nakon premijere, „Super Mario Bros. Film“ u distribuciji tvrtke Editus od četvrtka, 6. travnja 2023., dolazi u kina diljem Hrvatske.

Puna dvorana Cinestar Arena IMAXa s nestrpljenjem je dočekala vidjeti avanture u koje su krenuli Marijo i njegov brat Luigi, a svi su ostali iznenađeni kada im se prije projekcije obratio koredatelj filma Michael Jelenic.


„Pozdrav svima!“, započeo je na hrvatskome Jelenic svoju video poruku posebno snimljenu za zagrebačku premijeru. „Ja sam Michael Jelenic, ja sam jedan od redatelja Super Mario Bros. Filma. Američki sam hrvat, moja obitelj je sa otoka Pašmana i Ugljana. Mislim da nitko iz moje obitelji nije mogao ni zamisliti da će njihov sin ili unuk imati premijeru filma u Zagrebu. I ja i moja obitelj smo vrlo uzbuđeni. Hvala vam za podršku i nadam se da ćete uživati u filmu.“

Michael Jelenic Michael Jelenic Foto: PR

 Michael Jelenic je redatelj i producent s bogatom karijerom u animaciji. „Super Mario Bros. Film“ je njegov drugi dugometražni animirani film koji je stvorio sa svojim dugogodišnjim umjetničkim partnerom Aaronom Horvathom.


„Super Mario Bros. Film“ nastao je prema jednoj od najpopularnijih računalnih igara svih vremena. Od prvog pojavljivanja 1985., do sada je prodano više od 396 milijuna primjeraka računalne igre, a procjenjuje se da je time zarađeno oko 22 milijarde dolara. Američki kino analitičari predviđaju da će „Super Mario Bros. Film“ nastaviti taj uspješni niz te će postati prvi ovogodišnji film sa zaradom većom od milijardu dolara.


Kako bi popularnog brkatog vodoinstalatera doveli na veliko platno, snage su udružila dva medijska titana – Nintendo i Illumination. Japanska tvrtka za računalne igre stvorila je Super Marija te je pažljivo birala kome će dati u ruke svojeg najvrjednijeg junaka. Odabrala je Illumination, animacijski studio poznat po hitovima „Kako je Gru ukrao mjesec“, „Malci“, „Zapjevajte s nama“… Film u svijetu distribuira Universal Pictures, a u Hrvatskoj Editus. Više o filmu saznajte OVDJE.


U originalnoj verziji filma glasove su animiranim junacima posudili Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black i drugi. U hrvatskoj verziji glas Mariju dao je mladi glumac Tin Rožman, njegov brat Luigi je Ognjen Milovanović, princeza Peach je Vini Jurčić, dok je Bowser Fabijan Pavao Medvešek, a Toad Daniel Dizdar. Hrvatska ekipa filma sinoć se pridružila brojnim posjetiteljima na premijeri.

Posebnu pažnju malih, ali i velikih posjetitelja, privukli su kreatori Mood Medie Nika Pavičić, Mirsad Kadić, Andrea Pacadi, Josip Bačić, Filip Miloš, Sead Hrustanović, Magdalena Folnožić, Rafaela Seba, Tibor Čubrilo, Vedran Kantar i Mateo Elez koji i sami vole Marija i Luigija. Prije filma, u suradnji s filmskim web magazinom Kinofilm.hr, organizirali su druženje s obožavateljima.

  S lijeva: Mateo Elez, Mirsad Kadić, Nika Pavičić, Rafaela Seba, Vedran Kantar, Josip Bačić (u plavom), Magdalena Folnožić, Sead Hrustanović, Tibor Čubrilo, Andrea Pacadi, Filip Miloš S lijeva: Mateo Elez, Mirsad Kadić, Nika Pavičić, Rafaela Seba, Vedran Kantar, Josip Bačić (u plavom), Magdalena Folnožić, Sead Hrustanović, Tibor Čubrilo, Andrea Pacadi, Filip Miloš Foto: PR

Super Mario Bros. Film od danas je u kinima u sinkroniziranoj i originalnoj verziji.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju