Retrogradni Merkur kriv je za mnoge loše stvari koje će vam se događati do 10. ožujka. To je, barem, astrološko objašnjenje za fenomen tijekom kojeg baš sve u našem životu može krenuti krivo.

Retrogradni Merkur prividno je kretanje tog tijela unazad koje utječe na mnoge aspekte u čovjekovu životu – prvenstveno na područje komunikacije, putovanja i tehnologije – a događa se po nekoliko tjedana u godini. Kada je Merkur u toj poziciji, u svemiru dolazi do neravnoteže, pa se stvari ne događaju onako kako smo zamislili.

Trenutno smo u fazi retrogradnog Merkura koja je započela 17. veljače, a nove faze očekuju nas od 18. lipnja do 12. srpnja te od 14. listopada do 3. studenog.

Utjecaj retrogradnog Merkura osjećaju svi horoskopski znakovi, a trenutna faza najviše će pogoditi ove znakove:

OVAN: Retrogradni Merkur na površinu izvlači sve neriješene odnose i probleme iz naše prošlosti i tjera nas da se napokon suočimo sa strahovima i dramom koju uporno izbjegavamo. Upravo će ovaj aspekt utjecaja Merkura najviše pogoditi ovnove u prvoj ovogodišnjoj retrogradnoj fazi. Mogli biste nabasati na ljude koji su vam svojevremeno nanijeli bol, ali to shvatite kao priliku da se izvučete iz kruga negativnih emocija koje gajite prema dotičnim osobama. Ako sada uložite trud i "počistite" svoj emotivni nered, bit ćete nagrađeni novim početkom.

Sofia Vergara u seriji Modern Family Žene i pol! Ova tri horoskopska znaka nose titulu najboljih supruga

DJEVICA: Merkur i djevicama donosi probleme na području međuljudskih odnosa. Ako ste se malo udaljili od pojedinih ljudi, možda ste napravili dobar potez. U retrogradnoj fazi vjerujte svojoj intuiciji kada su u pitanju osobe u vašem najužem krugu. Inače ste vrlo realni po tom pitanju i dobro procjenjujete ljude, ali Merkur vam kratkotrajno može pomutiti sposobnost racionalnog razmišljanja i zato nemojte ignorirati intuiciju koja vam govori da određenim ljudima možda više nije mesto u vašem životu.

Slika nije dostupna Muškarci i brak: Horoskop razotkriva kakav je vaš partner "u dobru i zlu"

VODENJAK: Pripadnici ovog znaka obično su optimistični, puni energije i veselja, ali retrogradni Merkur poigrat će se s njihovim raspoloženjem. Mogao bi vam prirediti nekoliko neugodnih iznenađenja, ali nemojte dopustiti da vas razočaranje svlada. Bit ćete razdražljiviji nego inače, skloni naglim promjenama raspoloženja i pomalo ogorčeni, ali u tim trenucima duboko udahnite i pokušajte pronaći pozitivu u sebi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju