Revija modnog dvojica I-gle, iza kojeg stoje dizajnerice Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, otvorila ne novo izdanje Fashion.hr-a

Galerija Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 10 Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 20 Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 19 +16 Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 18 Čast da otvori modni događaj sezone, FASHION.HR, pripala je modnom dvojcu I-gle čija je revija u Gliptoteci HAZU sinoć još jednom pokazala zašto ovaj modni brend već godinama drži posebno mjesto na vrhu hrvatske modne scene.

Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, dizajnerice koje stoje iza branda I-gle, poznate su po tome što se ne osvrću na vladajuće modne diktate i beskompromisno slijede vlastiti stvaralački poriv. Nova kolekcija je njihov odgovor na suvremeni modni kaos koji ocrtava globalno društveni ekonomski moment.
Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 19 Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 19 (Foto: PR)
Kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2018. predstavila je zaokružene stajlinge u kojima ne nedostaje boja, materijala i krojeva.

Kako je moda vidljivi, istureni i upozoravajući oblik sintetizirane društvene neophodnosti, koji istovremeno zavodnički upozorava koliko je modna igra daleko od ukrašavajuće bezazlenosti, pitanje je njezine uloge višeslojno i znakovito. Baš taj prostor, koji se događa na ivici sustava koji joj pripada i ne pripada, pružio nam je kontekst na kojem smo razvile svoj aktualni projekt.
Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 12 Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 12 (Foto: PR)
Kakofonija modnih zvukova, boja i žanrovskih oblika te tranzicija stilova i utjecaja koja se bori za autohtoni identitet, a koji, opet, svoj prostor slobode propituje u kreativnoj orkestraciji iskustva, osjećaja i modnog senzibiliteta
, objasnile su nastanak nove kolekcije dizajnerice. Njihova revija bila je jedinstvena modna predstava održana u intimnom i posebnom prostoru umjetničke galerije Gliptoteka, koja je obilježila prvi dan tjedna mode koji ove sezone donosi brojne novitete.
Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 14 Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 14 (Foto: PR)
Danas se u Gliptoteci program nastavlja predstavljanjem novih kolekcija Morane Krklec, Ivane Janjić, Marijane Cigić i branda Unaesthetik na platformi CITY NEW NOW. U ponedjeljak 19. ožujka u Muzeju suvremene umjetnosti bit će dodijeljena i prva modna nagrada Ana Lendvaj.
Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 9 Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 9 (Foto: PR)
Od 21. do 24. ožujka na rasporedu su revije na grandioznoj pisti u sklopu paviljona 5 Zagrebačkog velesajma, na kojoj će nastupiti poznata dizajnerska imena: Robert Sever, Ivica Skoko, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Arileo u suradnji s brandom Noelle, Marina Design, Klisab, Anthony Avangard, Price on Request, Twins u suradnji s CCC, Jelena Holec te gosti iz Srbije i Bosne i Hercegovine Mates i Mateyaneira. Nastavno na brojne novitete u sklopu Fashion.hr-a, odmah nakon tjedna mode svoja vrata otvorit će Fashion.hr pop up store.
Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 4 Kolekcija brenda I-gle za proljeće/ljeto 2018. - 4 (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju