Prekrasni Grad Korčula privlači brojne turiste koji žele zaviriti u kulturnu baštinu Lijepe Naše i odmoriti dušu u malom, pitomom i sunčanom mjestu bijelih ulica i isklesanog kamena.

Nedavno je Grad Korčulu CNN stavio na listu najljepših malih mjesta u Europi, a navode da je svoje mjesto zaslužio zbog toga što djeluje kao „otok na otoku“ čija arhitektura oduzima dah.

Povijesne ulice, prekrasne plaže, srdačno stanovništvo i odlična hrana, Korčulu čine zaista privlačnom destinacijom. Brojne turiste ondje privlači i priča o istraživaču i putopiscu Marku Polu, za kojega se vjeruje da je upravo s Korčule.

Romantika na Korčuli - 1 Zaljubljeni par na ulicama Korčule (Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell)

Puno je lijepih priča s ovog romantičnog mjesta, a nama su najdraže one ljubavne. Da Korčula posebno lijepo djeluje na svoje posjetitelje, pokazao nam je jedan zaljubljeni par koji je stao nasred bijele ulice i, okružen cvijećem, fotografirao slatki ljetni poljubac.

Prije poljupca Sedam stvari koje muškarac napravi prije nego što poljubi ženu

Prvi poljubac na Pelješkom mostu Tako romantično! Par koji je razmijenio prvi poljubac na Pelješkom mostu

Njihov poseban trenutak je uhvatio fotograf pa su za uspomenu dobili "fotografiju u fotografiji", nastalu na ulicama "otoka na otoku". Najljepše su one ljetne, opuštene uspomene koje nam cijeloga života izazivaju osmijeh na lice, a ovaj mladi par nam je pokazao koliko poseban može biti jedan običan, ljetni trenutak.

Romantika na Korčuli - 2 Zaljubljeni par na Korčuli razmijenio je poljubac i ovjekovječio ga fotografijom (Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju