SASTOJCI (za 4 osobe):
- 450 grama piletine
- 100 grama brašna
- 2 limuna
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 100 ml pilećeg temeljca
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica papra
- svježi peršin ili malo bosiljka
PRIPREMA:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. U zdjeli pomiješajte brašno, sol, papar i koricu jednog limuna. Ubacite u posudu piletinu narezanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mješavinom brašna i začina.
3. Narežite jedan limun na kriške.
4. U većoj tavi i na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i zapecite nekoliko minuta na svakoj strani dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
5. Okrenite piletinu, ulijte pileći temeljac, maslac, češnjak i kriške limuna. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite još 15-ak minuta. Poslužite piletinu uz prilog po želji i s umakom iz tave u koji možete dodati malo nasjeckanog peršina ili bosiljka.
Savjet plus: Koristite koricu limuna samo ako imate organski uzgojene plodove bez pesticida.
Dobar tek!