Sastojci:
500 grama pilećeg zabatka bez kosti
300 grama krumpira
3 mrkve
2-3 češnja češnjaka
1 luk
1 litra pilećeg temeljca
1 lovorov list
1 žlica brašna
biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji
svježi peršin za ukrašavanje
Priprema:
1. Na malo biljnog ulja prepržite otkoštene pileće zabatke narezane na komade otprilike iste veličine dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite piletinu iz lonca i ostavite sa strane.
2. Na preostaloj masnoći prepržite luk i mrkve narezane na kocke dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno četiri do pet minuta.
3. U lonac dodajte narezani češnjak i pirjajte ga oko pola minute.
4. Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem i drvenom kuhačom postružite svu masnoću koja se možda zapekla na dnu lonca.
5. Pomiješajte brašno s malo vode dok ne dobijete glatku smjesu i ubacite u lonac. Sve dobro promiješajte.
6. Ubacite očišćeni krumpir narezan na kocke.
7. Vratite piletinu u lonac. Ubacite lovorov list, posolite i popaprite.
8. Kuhajte sve zajedno još oko 25 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja. Na kraju poslužite s malo svježeg peršina. Dobar tek!