Danas je u ponudi cijela paleta zanimljivih i prirodnih tehnika bojanja zahvaljujući kojima kosa izgleda prirodno i predivno. Bitno je samo prije dolaska frizeru znati što hoćemo, ali i poslušati dobronamjerni savjet.

U cijelom tom moru tehnika pojavila se još jedna koja za rezultat ima predivnu kosu. Radi se o "rukom biranim" pramenovima, tehnici posvjetljivanja kose koja je idealna za one kojima se ne da često odlaziti frizeru.

Koloristica Vicky Thear objasnila je da se radi o tehnici koja kosi omogućava da ima teksturu i definiciju bez narušavanja kvalitete i sjaja kose.

Slika nije dostupna Hit-frizura: Verzija boba zbog koje i slavne dame krate svoje duge kose

Slika nije dostupna Brzi čudotvorci: Regeneratori za sjajnu i mekanu kosu koji se ne ispiru  

Ova tehnika uključuje odvajanje kose na specifičan način koji omogućava da se isti dio kose ručno odabire prilikom svake aplikacije boje. To znači da se prilikom svakog posjeta boja potpuno isti dio kose.

Za razliku od uobičajenih pramenova kod kojih se s vremenom zna izgubiti njihov efekt, ovdje se to ne događa. Tehnika omogućava dugotrajnost prirodnog, teksturiranog izgleda.

Kod ove tehnike održavanje je manje zahtjevno pa "ručno odabrani" pramenovi mogu preživjeti bez ponovnog tretiranja oko 10 do 12 tjedana pa i duže.

Slika nije dostupna Frizura za 2020.: Povratak obožavanog trenda iz 90-ih koji pristaje svakom licu

Kada je u pitanju stiliziranje ovih pramenova, možete nositi frizuru koja vama najviše odgovara, ali frizeri naglašavaju da je ljepota pramenova posebno naglašena kada je kosa oblikovana u blage valove.

Na kraju, bitno je napomenuti da se ne radi o tehnici koja je rezervirana samo za plavuše. I brinete od nje mogu imati koristi jer se radi o sjajnom načinu da se "rascjepka" gusta smeđa kosa i stvori lijepi kontrast.

Kako izgledaju ovi pramenovi pogledajte u nastavku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju