Svi imamo svoju najdražu kavu, bila ona crna, s toplim ili hladnim mlijekom, produžena, cappuccino ili macchiato. No nekoliko preinaka koje možete napraviti doslovno u sekundi mogu učiniti vašu svakodnevnu dozu omiljenog napitka malo zanimljivijom kada tražite nešto malo drugačije.

Galerija Vaša omiljena kava na tri načina - 11 Vaša omiljena kava na tri načina - 10 Vaša omiljena kava na tri načina - 9 +18 Vaša omiljena kava na tri načina - 8

Za sitne preinake koje smo spojili s uobičajenim načinima pripreme kave nećete se puno namučiti, ni potrošiti puno vremena ako imate pomagača u kuhinji kao što je automatski aparat za kavu Bosch VeroCup 300. Uz njega je miris svježe mljevene kave u vašem domu zagarantiran jer priprema vaš napitak od samog zrna.

Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 10 Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 10 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Ova tri mirisna recepta idealna su za hladnije mjesece kada se jedva čekamo ušuškati ispod dekice dok u ruci držimo mirisni topi napitak. Jedan je najbolji ujutro, drugi popodne, a treći,''pojačan'', za večernje varijante.

1. Latte Macchiato s prstohvatom cimeta

Blagodati cimeta za našu probavu, pamćenje i općenito funkcioniranje mozga dobro su poznate što ga čini idealnom kombinacijom uz vaš omiljeni jutarnji napitak. Macchiato s prstohvatom cimeta razbudit će vas u trenu. Za one koji vole malo slađu kavu cimet može pomoći da u njoj smanjite šećer, a ujedno i smanjuje njegovu koncentraciju u krvi.

Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 4 Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 4 Foto: Vigor Klaić/Nova Studio

Za ovakvu jutarnju kavicu jednostavno stavite prstohvat cimeta u vašu šalicu te mu dodajte mlijeko. Na vašem aparatu uključite opciju Latte Macchiato spustite nastavak za pjenjenje mlijeka i možete se vratiti uobičajenoj jutarnjoj rutini.

Cimet će aromatizirati vruće mlijeko prije nego se u njega spusti kava jačine koju ste sami odabrali. U samom aparatu za kavu Bosch VeroCup300 nalazi se keramički mlinac koji uvijek fino melje vašu kavu, omogućujući da se iz baš svakog zrna razvije pun okus. Stupanj mljevenja može se pojedinačno podesiti za okus koji odgovara baš vama.

Vaša omiljena kava na tri načina - 7 Vaša omiljena kava na tri načina - 7 Foto: Vigor Klaić/Nova Studio

Gotovu kavu ukrasite tako da na njezinu pjenu pospete još malo mljevenog cimeta.

2. Cappuccino s čokoladom

Usred dana kada trebate podići energiju ili vam treba nešto slatko najbolje će vam sjesti pjenasti cappuccino s izdašnom kockicom čokolade. Svakoj kavopiji popodnevna kavica je ritual kojeg se ne odriče, a uživanje u bogatoj dekadentnoj pjeni dok pri kraju vašeg napitka lagano klizi rastopljena čokolada hedonizam je koji ostaje rezerviran za ono ''vrijeme za sebe''.

Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 8 Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 8 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Za napitak idealan za uživanje dovoljno je na vašem Bosch aparatu za kavu pritisnuti tipku Cappuccino, u šalicu uliti malo mlijeka, spustiti nastavak za pjenjenje mlijeka, a na vama je hoćete li prije pjenjenja mlijeka ili poslije u mlijeko ubaciti kockicu čokolade.

Ubacite li je prije dobit ćete čokoladno mlijeko s bijelom pjenom, a ubacite li je poslije čokolada će se rastopiti na dnu, blago aromatizirati kavu, ali i doći pred kraj kao slatko iznenađenje.

Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 2 Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 2 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Poslužite je s čokoladom u prahu na vrhu bogate pjene.

3. Caffe Crema i liker od oraha

One koji svoju kavu piju crnu bez mlijeka ili šećera, oduševit će ova poboljšana verzija produžene s narodnim lijekom - orahovcem.

Liker od oraha daje suptilnu i neobičnu aromu kavi s bogatom i kremastom pjenicom boje karamele na samom vrhu. Kombinacija je to idealna za večer kada trebamo probaviti sve što smo taj dan pojeli, ali i za one dane kada nam se spavati počne prerano.

Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 1 Tri slasna recepta za malo drugačiju kavu - 1 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Naime, poznato je da je orahovac blagotvoran za želučane tegobe kao i za jačanje imuniteta.

U ovom svojevrsnom toplom koktelu koji će vas iznenaditi okusom uživajte u društvu. Bosch VeroCup 300 aparat za kavu ima opciju spravljanja dva napitka odjednom, a želite li da vaša kava ostane duže topla šalice zagrijte na grijaču na vrhu aparata. Uz funkcije ovog moćnog kućnog aparata i par ovih jednostavnih dodataka vašoj uobičajenoj kavi osjećat ćete se poput pravog barista u toplini vašeg doma.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Bosch po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju