U moru recepata za razne slastice uvijek su nam najdraže one jednostavne. U nastavku donosimo recept kolač koji je gotov za svega 20 minuta, a jedan od najvećih pluseva je činjenica da nema puno prljavog posuđa.

 

Brza torta s jagodama – sastojci:

  • 250 g petit keksa
  • 3 pudinga od vanilije
  • Litra mlijeka
  • 180 g maslaca ( ili margarina)
  • 150 g šećera
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 500 g jagoda (ili drugog svježeg voća)

Brza torta s jagodama – priprema:

  1. 1. Skuhati puding po klasičnom postupku sa šećerom.
  2. 2. U vrući gusti puding dodati maslac pa miješati sve dok se maslac ne otopi.
  3. 3. Dodati kiselo vrhnje i izlomljeni keks, sve dobro promiješati pa dodati nasjeckane jagode.
  4. 4. Staviti u kalup promjera 24 do 26 centimetara pa dobro poravnati.
  5. 5. Staviti u hladnjak na najmanje dva sata kako bi se stegnulo.
  6. 6. Po želji ukrasite šlagom.

Savjet: Umjesto jagoda možete koristiti bilo koje svježe voće.

Recept za brzinsku tortu s jagodama s nama je podijelila gastro – blogerica Helena Pudić iz Slavonskog Broda, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu.

Ako tražite recepte za kremaste kolače, vječne klasike, torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 kolača na jednom mjestu.

Inspirirajte se i ostalim receptima s jagodama:

Brzi cheesecake u čaši Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta Tiramisu s jagodama Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura Pita od jagoda Ma, kakve jabuke: Recept za finu prhku pitu s jagodama Rolada s jagodama Gotova za tren: Najlakši recept za roladu s jagodama Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji Kolač od jogurta s jagodama Brzi kolač od jogurta s jagodama: Recept za izdašan desert koji svima uspijeva Jagodica Bobica Jagodica bobica: Osvježavajuća proljetna torta savršen je način za iskoristiti jagode Pavlova od jagode Pavlova torta: Recept za popularni hrskavi desert s jagodama Šarlota s jagodama Šarlota s jagodama: Osvježavajuća torta koja se brzo priprema i nestaje za čas

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju