Brza torta s jagodama – sastojci:
- 250 g petit keksa
- 3 pudinga od vanilije
- Litra mlijeka
- 180 g maslaca ( ili margarina)
- 150 g šećera
- 200 g kiselog vrhnja
- 500 g jagoda (ili drugog svježeg voća)
Brza torta s jagodama – priprema:
- 1. Skuhati puding po klasičnom postupku sa šećerom.
- 2. U vrući gusti puding dodati maslac pa miješati sve dok se maslac ne otopi.
- 3. Dodati kiselo vrhnje i izlomljeni keks, sve dobro promiješati pa dodati nasjeckane jagode.
- 4. Staviti u kalup promjera 24 do 26 centimetara pa dobro poravnati.
- 5. Staviti u hladnjak na najmanje dva sata kako bi se stegnulo.
- 6. Po želji ukrasite šlagom.
Savjet: Umjesto jagoda možete koristiti bilo koje svježe voće.
Recept za brzinsku tortu s jagodama s nama je podijelila gastro – blogerica Helena Pudić iz Slavonskog Broda, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu.
Ako tražite recepte za kremaste kolače, vječne klasike, torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 kolača na jednom mjestu.
Inspirirajte se i ostalim receptima s jagodama:
Dobar tek!