Slaviti rođendan na isti dan dok čitav kršćanski svijet dočekuje Božić i okuplja se sa svojim najdražima posebno je iskustvo, iako se često osobe rođene na taj dan u šali znaju požaliti da dobivaju samo jedan poklon umjesto dva.

No to je ujedno i karakteristika jaraca rođenih 24. prosinca – vole analizirati sve oko sebe, ponekad komentirati s dozom ironije, no uvijek u svemu ostaju vjerni sebi i svojim vjerovanjima.

Kada bi se mogli opisati u svega nekoliko riječi, to bi bile odgovornost, privrženost, posvećenost detaljima i građenje sigurnog okruženja za one koje vole.

Riječ je o donekle osjetljivijim osobama, no koje su ujedno visoko motivirane i odlučne u svemu što si zacrtaju. Čini se da uvijek pronalaze savršenu ravnotežu između tih dviju stavki, a u interakciji s njima uvijek imamo dojam da unatoč velikim planovima čvrsto stoje s obje noge na zemlji.

Iako se čini da su uvijek kao rođeni vođe usmjereni samo rezultatima, svatko tko ih barem malo bolje upozna shvatit će da im je iznimno stalo i do drugih ljudi, kojima svesrdno pomažu na njihovu putu, dok istodobno ne gube usredotočenost sa svojega.

Catherine Middleton krasi klasična ljepota tipična za žene jarčeve Neustrašiva alfa-žena: Otkrijte sve o ženama jarčevima

No najbolje se osjećaju kada mogu barem sat-dva provesti sami u šetnji prirodom ili uz dobru knjigu ponovno otkrivajući same sebe. Intuitivno znaju kada je vrijeme da se primire i posvete samo sebi kako bi napunili baterije za nove uspjehe.

Kada je riječ o ljubavi, ona je u životu jaraca rođenih na Badnjak iznimno važna, i to partnerska, prijateljska i obiteljska ljubav. Privlače ih ljudi koji su nježni i u koje mogu imati povjerenje, i nikada ne jure naglo u ljubavnu vezu. Svjesni su partnerovih mana i vrlina, a kada ih sve prihvate, mogu biti vjerni čitavog života. Jednom kada nađu srodnu dušu, daju čitavog sebe u odnos, a jednako očekuju i od druge strane.

Kroz život se vode motom: "Iskoristit ću sve prilike koje mi se pružaju", a jednom kada dosegnu ono što su željeli, pazeći pritom i na dobrobit drugih, postaju neiscrpan izvor inspiracije.

Imate li u svojem okruženju nekoga rođenog na ovaj dan, pravi ste sretnik jer je riječ o osobama koje se smatraju pravim endemima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju