Sako s punim pravom nosi titulu modnog klasika. Kako uopće definiramo modni klasik? To je komad koji pobjeđuje sve trendove, nosiv je u svim prigodama, svestran i prilagodljiv svim situacijama te jednostavno nezamjenjiv.

Galerija Shein, 89 kn Sinsay, 159,90 kn New Yorker, 159,90 kn +12 Pull & Bear, 229,90 kn

Danas definitivno možemo reći kako sako odgovara svim navedenim kriterijima. Nekada je bio rezerviran za svečanije prigode ili pak samo one poslovne, ali s vremenom je postao itekako poželjan i u ležernijim varijantama.

C&A, 300 kn C&A, 300 kn (Foto: C&A)

Zahvaljujući trendsetericama koje su ga počele nositi u kombinaciji s trapericama i tenisicama ili pak prebacivati preko trenirke, sako je uistinu postao odjevni komad nosiv od jutra do mraka, bez obzira na prirodu događanja za koje ga birate.

H&M, 270 kn H&M, 270 kn (Foto: H&M)

Pomalo nam stižu hladniji dani, a s njima započinje i sezona sakoa koje ćemo iznositi prije nego opet uskočimo u debele zimske kapute i jakne.

Ponuda sakoa u novim jesenskim kolekcijama uistinu je raznovrsna pa će svaka dama bez problema pronaći neki model za sebe. Ovisno o potrebama i željama, tu su modeli u neutralnim i neupadljivim bojama savršeni za odlazak na posao.

Next, 326 kn Next, 326 kn (Foto: NEXT)

Naravno, na svoje će doći i ljubiteljice efektnih boja koje preferiraju modele u upečatljivim nijansama.

Zavirite i galeriju i razgledajte 15 modela sakoa iz novih kolekcija.

Sinsay, 159,90 kn Sinsay, 159,90 kn (Foto: Sinsay)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju