Izabran je najljepši park u Hrvatskoj, a u tijesnoj utrci sa samo 12 glasova prednosti pobjedu je odnio Sakuntalin park u Osijeku, dok je park na Trgu bana Šokčevića u Vinkovcima osvojio drugo mjesto. Treći najljepši park u našoj zemlji jest gradski park u Virovitici.

Galerija Sakuntalin park u Osijeku izabran je za najljepši park u Hrvatskoj - 7 Sakuntalin park u Osijeku izabran je za najljepši park u Hrvatskoj - 4 Sakuntalin park u Osijeku izabran je za najljepši park u Hrvatskoj - 3 +5 Sakuntalin park prostire se na 3744 kvadratna metra i krasi ga 7000 sadnica

Sakuntalin park izgrađen je 1890. godine u secesijsko doba, a diči se bogatim šarenilom cvijeća i besprijekorno održavanim zelenim površinama za koje su zaslužni vrijedni djelatnice i djelatnici tvrtke Unikoma koji održavaju i ostale parkove i zelene površine na području Grada Osijeka.

Sakuntalin park u Osijeku izabran je za najljepši park u Hrvatskoj - 1 Mnogi Osječani vole prošetati Sakuntalinim parkom (Foto: Dubravka Petric/Pixsell)

Izbor za najljepši hrvatski park održao se na portalu gradonacelnik.hr, a nakon sedam dana otvorenog glasovanja i više od 32.000 'lajkova', Osijek i Sakuntalin park odnijeli su pobjedu s 5154 glasa. Prelijepi veliki park prostire se na 3744 kvadratna metra i krasi ga 7000 sadnica, a ime je dobio po Sakuntali, djevojci iz indijske mitologije koja je živjela prema filozofiji života u skladu s prirodom, i njezin kip nalazi se u središnjem dijelu parka.

Sakuntalin park u Osijeku izabran je za najljepši park u Hrvatskoj - 2 Sakuntalin park prostire se na 3744 kvadratna metra i krasi ga 7000 sadnica (Foto: Dubravka Petric/Pixsell)

Tako je nakon priznanja za najbolji eco-city te prošlogodišnjeg priznanja za najbolji Advent, još jedna nagrada i hvalevrijedno priznanje stiglo u Osijek. Taj slavonski grad ima jednu specifičnost, a to je da ima više parkova nego trgova i to je ono s čime se Osijek ponosi i zbog čega s pravom nosi titulu zelenog grada. Osijek je grad s najviše zelenila i zelenih površina u Hrvatskoj i na području grada nalazi se 17 parkova.

Također, mnogi su primijetili kako najveći grad u Slavoniji nikad nije bio čišći i uredniji, a to je ono što grad poput Osijeka i zaslužuje, istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Plaža u Tučepima Od Jadranova do Mljeta: 20 vaših najdražih plaža na našoj obali

Grad na Dravi sve je privlačniji i turistima te je u lipnju imao 12 posto više noćenja nego rekordne 2019. godine, što govori da turističke brojke nikad nisu bile bolje. A s otvorenjem bazena sredinom srpnja na popularnom kupalištu Kopika nema sumnje da će u predivan Osijek stizati sve više posjetitelja.

Sakuntalin park u Osijeku izabran je za najljepši park u Hrvatskoj - 5 Park je ime dobio do Sakuntali, djevojci iz indijske mitologije čiji se kip nalazi u parku (Foto: Dubravka Petric/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju