Iz šalica Dollyce koje izrađuje mama Snježana Marinčić iz Zagreba, ispijanje kavice ili čaja bit će poseban gušt. Koliko su Snježanine šalice ukrašene preslatkim lutkicama tražene, govori činjenica da za njih postoji lista čekanja

Galerija Šalice Dollyce koje izrađuje mama Snježana Marinčić iz Zagreba - 3 Šalice Dollyce koje izrađuje mama Snježana Marinčić iz Zagreba - 1 Šalice Dollyce koje izrađuje mama Snježana Marinčić iz Zagreba - 7 +9 Šalice Dollyce koje izrađuje mama Snježana Marinčić iz Zagreba Ljupke trodimenzionalne lutkice Dollyce zaštitni su znak istoimenog brenda koji je pokrenula Snježana Marinčić, po struci cvjećar aranžer, a dizajnom cvijeća bavi se cijeli život.

Iz šalica Dollyce ukrašenih preslatkim lutkicama koje izrađuje mama Snježana Marinčić iz Zagreba, ispijanje kavice ili čaja bit će poseban gušt

Dollyce su kao i sve u životu nastale sasvim slučajno. Jedan dan sam se naprosto počela igrati s polimernom glinom i nastala je lutkica koju sam željela pretvoriti u nosivi komad nakita i tako, malo-pomalo nastale su ogrlice, narukvice, broševi...

Kako sam se odmah zaljubila u njih, htjela sam ih pokazati drugima i tako sam sva oduševljena pozvala svoju dragu prijateljicu i kumu da hitno dođe vidjeti čime se bavim tih dana. I ona se zaljubila u moje lutkice i savjetovala mi je da napravim Facebook stranicu i tu smo odmah došle do problema - kako ćemo ih nazvati?

I tako, kao i uvijek kada se dvije prijateljice nađu na kavi uz puno smijeha u ugodnom druženju i raznih prijedloga s moje i njezine strane, odlučile smo da će se zvati Dollyce - male slatke lutkice. Onda smo se sjetile da se i moj psić zove Dolly, tako da ispada da sam ih nazvala po psu, što u tom trenu nikome nije palo na pamet, priča Snježana, mama 12-godišnjeg dječaka i devetogodišnje djevojčice.

Velika joj je podrška u kreativnom radu i suprug, za kojeg Snježana kaže da je predivan čovjek koji ima razumijevanja za njezinu umjetničku dušu.

Pod umjetničkom dušom ne mislim da sam umjetnik nego nerealna i pomalo djetinjasta, dodaje sa smiješkom.
Šalice Dollyce koje izrađuje mama Snježana Marinčić iz Zagreba - 10 Lutkice su izrađene od polimerne gline koja se peče i otporne su na visoke temperature (Foto: Dollyce)

Ideje za njezine rukotvorine dolaze joj stalno, pa čak i po noći. Tada, otkriva Snježana, jedva čeka da svane i prihvati se posla. Prvu šalicu napravila je svojoj kćeri. Mala Tonka bila je presretna maminim darom, naročito kada su je uspješno testirali s hladnim i toplim napitcima.

Radi velike potražnje za šalicama, svaka se radi po narudžbi i potrebno je na vrijeme naručiti ako vam, primjerice, treba kao poklon za rođendan

Snježana je slikala tu jednu jedinu šalicu koju je imala, objavila je na Facebooku i ubrzo je njezin inboks bio zatrpan narudžbama. Svaka nova objava rezultirala je još većim brojem narudžba.

Svaka lutkica izrađena je s puno ljubavi i strpljenja jer za izradu je potrebno puno vremena. Dnevno mogu napraviti svega pet komada, i to ako cijeli dan radim. Ja nemam radnog vremena, uglavnom radim po cijele dane, kaže Snježana pa svim vlasnicima šalica Dollyce daje savjete kako se brinuti o njima.

Lutkice su izrađene od polimerne gline koja se peče i otporne su na visoke temperature, ali ne preporučujem pranje u perilici niti grijanje u mikrovalnoj zbog kristalića koje svaka lutkica ima kao dekoraciju.

Zbog velike potražnje za šalicama, svaka se radi po narudžbi i potrebno je na vrijeme naručiti ako vam, primjerice, treba kao poklon za rođendan, napominje Snježana. Već postoji poduža lista čekanja, a rok isporuke je 15 do 20 dana. Cijena šalice varira od 98 do 150 kuna, ovisno o željama kupaca.

Komentari kupaca na šalice su predivni, a najveći je kompliment ipak što se klijenti koji su već kupovali, stalno vraćaju s novim narudžbama, zadovoljna je vlasnica brenda Dollyce.
Šalice Dollyce koje izrađuje mama Snježana Marinčić iz Zagreba - 1 Cijena šalice Dollyce varira od 98 do 150 kuna, ovisno o željama kupaca (Foto: Dollyce)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju