Iza brenda ShivShav, odnosno dječje robice od organskog pamuka ponosno stoji Sandra Ružić koju je na taj poslovni poduhvat motivirao njezin sin Filip. Upravo je on zaslužan što ova kreativna majka stvara nešto zaista fantastično

Majice, hlačice za bebe i djecu, bodići, tutice, trakice za kosu, kapice... sve to dio je proizvoda koji nastaje uz pomoć čarobnih ruku kreativne majke Sandre Ružić koja je oduvijek voljela umjetnost. Snagu je pronašla u majčinstvu, a inspiraciju u sinu Filipu koji je imao problema s osjetljivom kožom.

Priča sa ShivShavom krenula je s rođenjem našeg sina Filipa. U potrazi za rješenjem njegova problema došla sam na ideju šivanja robice od organskog pamuka.

Vodeći strogo računa o kvaliteti materijala koji koristi, Sandra je osmislila prirodan način na koji može pomoći sinu kako bi poboljšala njegovo zdravstveno stanje. Budući da se kod uzgoja pamuka koriste pesticidi, odlučila je šivati majice od organskog pamuka, što znači da su kod proizvodnje korišteni prirodni pesticidi u borbi sa nametnicima.

UZ JEŽIĆA I SRČEKA, MOTIV PAŠKE ČIPKE

Uz to, na taj se način sprečava utjecaj na okoliš kod same proizvodnje tkanine. Materijal je izdržljiviji, mekši i kvalitetniji.

ShivShav odjeća ima realne ilustracije životinja, a prateći i hrvatsku tradiciju u ponudi je i motiv paške čipke

Odjeća koju proizvodimo naša su mala rješenja kod prepreka na koje smo naišli tijekom Filipova odrastanja.

Sandra je htjela pobjeći od klasičnih ilustracija poput cvjetića, mašnica i srca, ali budući da su ukusi različiti, prema željama klijenata i to zna raditi. Boje korištene za tiskanje ilustracije na majice također su na bazi vode.

Imamo ilustracije medvjedića, ježića, morskog konjica, brodića, a prateći nekako i hrvatsku tradiciju nacrtala sam i motiv paške čipke na majice za curice. Imamo i print lavande, koji mi je jako drag.

Inspiracija dolazi sa najrazličitijih strana. Nekad je to priroda, a nekad je to njezin sin Filip koji je već trogodišnjak. A zvučno i lako pamtljivo ime za njezin brend smislio je 11-godišnji bratić Tin.

Ispričala sam mu što bih voljela raditi i on mi je u roku od pet minuta došao s idejom o ShivShavu. Točno je shvatio bit priče i svima nam se ime jako svidjelo prisjeća se Sandra.

DETALJI ZA UREĐENJE INTERIJERA

Osim široke palete odjevnih predmeta stvara i detalje za uređenje interijera sobica za bebe i djecu. Papirnate vreće za pohranu stvari jedan su od svijetlih primjera. Platnene vreće personalizira i ocrtava prema željama klijenata.

Osim široke palete odjevnih predmeta ShivShav nudi i detalje za uređenje interijera sobica za bebe i djecu.

Tu su i platnena slova za dekoraciju zida ili dječjih krevetića, košarica za kolica, dekorativni ukrasi za zid te posteljina za krevetiće. Puno je tu posla, a Sandra sama kreira svoje radno vrijeme i kako će raspodijeliti poslovne obveze.

Neki put puno radiš , onda nadoknađuješ obitelj i vrijeme koje ste propustili, a neki put je obrnuto. Bitno je da svi imamo razumijevanja, ističe Sandra koja će krajem godine roditi curicu. No, poduzetna majka i dalje smišlja načine kako poboljšati i proširiti svoj posao. Sljedeći je korak izrada webshopa i mrežne stranice ShivShav na kojoj bi sve što nude bilo objedinjeno na jednom mjestu.

Cijene proizvoda ShivShav raznolike su, a raspon je od 35 pa do 250 kn. Trenutno njihovu odjeću možete naći u Take me home u Zagrebu, te Manufakturi u Rijeci i Opatiji. Sve ostalo možete naći i javiti im se na FB stranici ShivShav.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju