U Zagrebu je održan 5. kongres Hrvatskog dana debljine pod nazivom "Utjecaj društvenih zbivanja na porast debljine" na kojem se govorilo o različitim uzrocima nastanka i porasta debljine.

Na kongresu je sudjelovala i Sanja Musić Milanović koja je voditeljica istraživanja "Europska inicijativa praćenja debljine u djece, Hrvatska 2018./2019. (CroCOSI)" Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije.

U ovom trenutku 57,4 posto odraslih ima previše kilograma, od toga 67,6 muškaraca i 48,2 posto žena. Dakle, značajno više muškaraca nego žena. Kada su djeca u pitanju, prije desetak dana izneseni su najnoviji podaci, 35 posto naših osmogodišnjaka ima previše kilograma. Do 2050. godine možemo očekivati 500 tisuća kroničnih nezaraznih bolesti koje su povezane samo, isključivo i jedino s problemom i skraćenje očekivanog trajanja života za tri i pol godine u Hrvatskoj, kazala je na konferenciji za novinare uoči kongresa.

Slika nije dostupna Sanja Musić Milanović ili Melania Trump? Modni dvoboj ljubiteljica poslovne elegancije

Slika nije dostupna Sanja Musić Milanović: "Kraljevske" sandale s učinkom štikli koje nikad ne razočaraju

Prva dama došla je na ovo događanje u decentnoj i primjerenoj poslovnoj kombinaciji sastavljenoj jednostavnih odjevnih komada. Hlače i košulju u smeđoj boji spojila je s crnim sakoom.

Kada je u pitanju obuća, odabrala je salonke. Umjesto klasičnog zatvorenog modela, odabrala je varijantu koja je otvorena sa svake strane.

I dok neke žene obožavaju ovakve modele zbog malog, ali efektnog pomaka od tradicionalnog dizajna salonki, mnogo je onih kojima su otvoreni modeli pomalo nespretni za nošenje jer nisu stabilni poput zatvorenih salonki.

Otvorene salonke...

glasova:

Osim ovakvih modela, postoje i oni koji su otvoreni samo s unutarnje strane stopala te ujedno praktičniji.

Sudeći prema ovom izdanju, prva dama nema nikakvih problema s otvorenim salonkama i nosi ih vješto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju