Predsjednik Zoran Milanović u društvu supruge Sanje Musić Milanović posjetio je izložbu "Kopač" u Meštrovićevu paviljonu u Zagrebu.

Galerija Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović posjetili izložbu Kopač - 1 Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović posjetili izložbu Kopač - 2 Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović posjetili izložbu Kopač +5 Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović posjetili izložbu Kopač - 4

Likovna izložba Slavka Kopača otvorena je u prosincu prošle godine, a prikazuje opus hrvatsko-francuskog umjetnika koji pripada vrhunskim dometima domaće i svjetske likovne umjetnosti te je snažno obilježio francusku i europsku likovnu scenu druge polovine 20. stoljeća.

Kopač, koji je preminuo u Parizu 1995. godine, stvarao je s renomiranim svjetskim umjetnicima poput Jeana Dubuffeta, Andréa Bretona i Michela Tapiéa. Predvodio je trendove u Parizu, tada glavnom umjetničkom centru, a na izložbi je prikazan izbor njegovih najizvrsnijih djela - slikarskih, kiparskih, ali i pjesničkih ostvarenja.

Izložba koja je izazvala veliki interes javnosti ostaje otvorena do 27. ožujka, a preskočio ju nije ni predsjednički par.

Za posjet izložbi prva dama se odlučila za jednostavnu odjevnu kombinaciju kojom su dominirala dva ključna komada.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović posjetili izložbu Kopač - 2 Sanja Musić Milanović u smeđem kaputu i chunky čizmama (Foto: Igor Soban/Pixsell)

Prvi komad je kaput u svestranoj smeđoj boji, koja je ove sezone jako popularna, a jedan ovakav svevremenski komad savršen je odabir kada želimo barem malo "začiniti" crnu kombinaciju. Ispod kaputa nazirale su se dolčevita i suknja sa životinjskim uzorkom.

Drugi komad su čizme. Sanja Musić Milanović odabrala je popularan chunky model s debljim potplatom i blok-potpeticom.

Sanja Musić Milanović na privatnoj audijenciji kod pape Franje Sanja Musić Milanović: Crna elegantna haljina sa svjetlucavim detaljem za audijenciju kod pape

Radi se o čizmama koje su čest prizor na hrvatskim gradskim ulicama i jedan od najpopularnijih modela posljednjih nekoliko sezona, pa ne čudi da im nije odoljela ni prva dama.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović posjetili izložbu Kopač Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović posjetili izložbu Kopač (Foto: Igor Soban/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju