Sanja Musić Milanović, uz izvršnog direktora Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije Robba Butlera, domaćin je Samita supružnika europskih čelnika u Zagrebu. Na Samitu će se raspravljati o prevenciji debljine u djece, a u Zagreb je tim povodom stigla i španjolska kraljica Letizia.

Galerija Sanja Musić Milanović u ljubičastom odijelu na Samitu supružnika europskih čelnika u Zagrebu - 3 Sanja Musić Milanović u ljubičastom odijelu na Samitu supružnika europskih čelnika u Zagrebu - 2 Sanja Musić Milanović u ljubičastom odijelu na Samitu supružnika europskih čelnika u Zagrebu - 1 +2 Kraljica Letizia i Sanja Musić Milanović na Samitu u Zagrebu

Samit bi trebao, između ostaloga, prevenciju debljine u djece označiti kao prioritet te potaknuti raspravu ključnih dionika o radnjama koje je potrebno poduzeti za prevenciju debljine u djece s posebnim naglaskom na promicanju i stvaranju zdravog okruženja u kojemu djeca imaju pristup kvalitetnoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti.

Na samitu je predviđeno i donošenje Zagrebačke deklaracije, u kojoj se poziva na uspostavu novog Europskog centra Svjetske zdravstvene organizacije za prevenciju debljine u djece.

Sanja Musić Milanović u ljubičastom odijelu na Samitu supružnika europskih čelnika u Zagrebu - 2 Kraljica Letizia i Sanja Musić Milanović na Samitu u Zagrebu (Foto: Vanesa Pandzic/Cropix)

U uvodnom dijelu Samita sudionicima su se, između ostalih, obratile hrvatska prva dama Sanja Musić Milanović i španjolska kraljica Letizia, a obje dame izgledale su profinjeno i elegantno u izabranim outfitima. Jednobojna odijela velik su trend ove sezone, koji, očito je, voli i prva dama Hrvatske.

Sanja Musić Milanović odjenula je ljubičasto odijelo sa strukiranim sakoom rastvorenog donjeg dijela i bez klasične kragne te je riječ o modelu s modernim odmakom od klasično krojenih odijela. Rukavi su malo skraćeni te sežu do iznad zgloba, kao i nogavice hlača na crtu dužine do iznad gležnja.

Kraljica Letizia u Zagrebu: Elegantna kombinacija začinjena baš efektnim štiklama i torbicom Kraljica Letizia u Zagrebu na samitu Kraljica Letizia u Zagrebu na samitu Kraljica Letizia i Sanja Musić Milanović na samitu +2 Kraljica Letizia u Zagrebu na samitu

Uz odijelo trendi tamnoljubičaste nijanse prva dama nosila je klasične crne salonke, dok je nakit izostavila te je, kao i ostali sudionici Samita, nosila broš u obliku zlatnog obruča.

Sanja Musić Milanović u ljubičastom odijelu na Samitu supružnika europskih čelnika u Zagrebu - 4 Kraljica Letizia i Sanja Musić Milanović na Samitu u Zagrebu (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju