Božićni izlog Saše Šekoranje već ima kultni status i jedno je od najposjećenijih mjesta u Zagrebu tijekom blagdanskog razdoblja. Brojni prolaznici dolaze pred Sašin izlog kako bi vidjeli kakvu je novu čaroliju pripremio i divili se mnoštvu detalja s kojima umjetnik uređuje svoj izlog i pretvara ga u pravo božićno remek-djelo.

Svakom detalju u izlogu svojeg cvjetnog ateljea Saša Šekoranja pridaje maksimalnu pažnju, a njih je toliko mnogo. Riječ je o vrlo minucioznom i kompleksnom poslu, ali rezultat je itekako vrijedan truda.

Samo smišljanje teme izloga ide mi vrlo brzo, ali nakon toga dolazi realizacija koja uključuje jako kompleksan dio posla, što uključuje i stolare i električare i zato treba vremena, tako da već ljeti počinjem s pripremama za uređenje izloga, kaže nam Saša pa otkriva otkuda inspiracija za ovogodišnji božićni izlog, u koji je stavio dječji vrtuljak. No, karusel je samo jedan dio priče.

Bio sam u Parizu i ispred jednog muzeja vidio velike zastave od srebrnog platna koje su se presijavale na plavom nebu. Toliko me to oduševilo da sam to odmah vidio kao jedan od glavnih elemenata u izlogu, govori. Izlog svojeg cvjetnog ateljea u Dežmanovoj ulici Šekoranja doživljava kao predstavu, kao scenu, zato je i glazba jako bitna. Ove godine uz američke evergreene ubacio je neke neočekivane ritmove koji podsjećaju na lunaparkove - kankan, Straussove polke i valcere...

Super mi je bila i pjesma 'Carousel' Melanie Martinez. Ima malo 'creepy' prizvuk. Skoro kao ona moja djevojčica iz izloga, dodaje. Pored klasičnih adventskih vijenaca, Saša uvijek pokušava napraviti nešto posebno u izlogu.

Ovog puta to su oslikani konjići s karusela koji nose velike božićne kugle s mašnama i zlatnim asparagusima. Saši su dragi i adventski vijenci oko kojih lebde crveni baloni.

Slika nije dostupna Zavirite u izlog Saše Šekoranje posvećen dvjema velikim ljubavnim pričama

Mašne su baš posebne ove godine. I njih sam napravio da lebde iznad aranžmana. Uglavnom, sve leti i lebdi. Sve je u pokretu. Baš kao i karusel, kaže Saša Šekoranja, koji za sve ima i poruku ispisanu na karuselu:

Veselite se jako.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju