Vremena su kada nam malo ljepote, radosti i ljubavi uvijek treba, a prošećete li se ovih dana Dežmanovim prolazom u Zagrebu, u izlogu cvjetne galerije Saše Šekoranje dočekat će vas upravo takav prizor. Saša ga je uredio povodom Valentinova i posvetio dvjema legendarnim ljubavima koje su obilježile domaću glazbu.

Ljubavne priče Josipe Lisac i Karla Metikoša te Arsena Dedića i Gabi Novak nadahnule su Sašu Šekoranju da uređenje izloga svojeg cvjetnog studija ovoga Valentinova posveti upravo njima. Nakon božićnog izloga koji Saša svake godine dekorira s puno mašte i stila, i s temom Dana zaljubljenih privući će brojne znatiželjnike, neke i podsjetiti na dane mladosti i vrijeme kada su ta dva slavna para započinjala svoje ljubavi.

Veljača je nekako postala mjesec ljubavi. Ove godine posebno se trudim napraviti zanimljive izloge. Dati gradu razlog da i dalje živi. Trudim se na svoj način uljepšati gradsku svakodnevicu sebi i drugima, kaže Saša Šekoranja. Arsen i Gabi, Josipa i Karlo, dodaje, umjetnici su čiju glazbu obožava.

Josipa Lisac i Karlo Metikoš - 3 Fakin i diva: Najveća ljubavna priča hrvatske glazbene scene

Slika nije dostupna Uživanje u jedinstvenom nastupu: Josipa Lisac održat će virtualni koncert na Valentinovo

To je morala biti neka luda energija kad su zajedno stvorili neke od najljepših i najsnažnijih ljubavnih pjesama. Oni su mi velika inspiracija i često me nadahnjuju u radu, otkriva Saša, kojemu njegova prijateljica Josipa Lisac često priča o Karlu. Iz tih priča nastala je ideja da bukete ruža omota u Karlove riječi Josipi koje su mu ostale urezane u pamćenje:

Ti si ja
Ja sam ti
Ti i ja smo mi...
Mi smo ja
A ti si mi

Saša je izloge svoje galerije u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici dekorirao omotima za bukete izrađene od novina na čijim su stranicama portreti i tekstovi ljubavi Josipe i Karla te Gabi i Arsena. O cvijeću, kaže, nije puno razmišljao, znao je da to moraju biti crvene ruže. Klasične, starinske i romantične.

Treba nam blještavila! Božićni izlog Saše Šekoranje ukrašen pticama ima posebno značenje Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 1 Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 3 Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 6 +11 Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 5

Osim buketa u izlozima Sašina cvjetnog studija dočekat će vas i instalacija od latica koje lebde te crteži crvenom kredom. Baš savršeno za Dan zaljubljenih ove godine kada nam ljubavi treba više nego ikada prije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju