Tommy Hilfiger danas će proslaviti 72. rođendan. Jedan od najpopularnijih američkih dizajnera rođen je 24. ožujka 1951. godine u Elmiri, gradu u državi New York. Ljeto 1969. godine proveo je radeći u trgovini s odjećom na Cape Codu i nedugo nakon toga odlučio svu svoju ušteđevinu potrošiti na otvaranje svoje trgovine pod nazivom People's Place.

Galerija Bijela košulja Dobro krojene traperice Blejzer +4 Kaput

San o pokretanju vlastitog brenda i dizajniranju muške kolekcije ostvario mu se sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća, kada je uz financijsku potporu biznismena Mohana Murjanija osnovao Tommy Hilfiger Corporation. Britansko modno vijeće 2021. godine dodijelilo mu je svoje prestižno priznanje za izvanredno dostignuće u svijetu mode.

Tommy Hilfiger na dodjeli nagrada Britanskog modnog vijeća 2021. Tommy Hilfiger na dodjeli nagrada Britanskog modnog vijeća 2021. (Foto: Afp)

Uistinu sam počašćen dobitkom tog priznanja. Puno mi znači to što sam se pridružio dugačkoj listi nevjerojatnih modnih ikona koje su ga također dobile i što me prepoznala ovako važna organizacija u industriji. Izvanredno dostignuće za mene znači upotrijebiti modu za pozitivne promjene. To je moja misija od samog početka i želim da me tako pamte, kao nekoga tko je brinuo o drugima i pokušao poboljšati svijet.

Moda je ultimativno sredstvo kreativnog samoizražavanja i način da pokažete svijetu tko ste vi zapravo. Moda nema veze s nekim trendom ili odjevnim komadom, nego s identitetom. Želim da se svi osjećaju samopouzdano u tome što nose i zato volim dizajn koji će pomoći ljudima da izraze svoju individualnost na autentičan način, kazao je Hilfiger za Vogue.

Dizajner Tommy Hilfiger 2005. godine Dizajner Tommy Hilfiger 2005. godine (Foto: Profimedia)

U istom intervjuu otkrio je i koji su to modni komadi koje bi svaka žena morala imati u svojem ormaru.

Vjerujem u udobne, sofisticirane i svestrane klasike u kojima možete biti od jutra do mraka, ići od ureda do restorana. Nakon više od 40 godina u modnoj industriji shvatio sam da klasičan stil odijevanja ima izdržljivu kvalitetu koju novi trendovi nikad ne mogu nadmašiti, objasnio je dizajner i naveo pet must have komada za svaki ženski ormar.

1. Klasična bijela košulja

Bijela košulja Bijela košulja (Foto: Shutterstock)

2. Dobro krojene traperice

Dobro krojene traperice Dobro krojene traperice (Foto: Shutterstock)

3. Blejzer

Blejzer Blejzer (Foto: Shutterstock)

4. Klasičan kaput

Kaput Kaput (Foto: Shutterstock)

5. Modni dodatak poput sata ili komada nakita

Sat i(li) nakit Sat i(li) nakit (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju